Välbesökt invigning av utställning i Lid

Textstorlek:

Under lördagen inledde Lids bygdegårdsförening sitt 50-årsjubileum med invigning av utställningen Livet i Lid.
Bandet klipptes av föreningens ordförande de första 30 åren, Rune Hellström och ordförande Christer Eriksson höll ett kort tal.
Mer än 175 besökare kom för att titta på utställningen som skildrar livet i Lid med fokus på de senaste 50 åren. Såväl fastboende som fritidsboende har bidragit med berättelser och bilder som tillsammans med tidningsartiklar mm sammanställts till en utställning. För idé och design står scenografen Bengt Fröderberg, fritidsboende i Lid.
Som besökare får man bl a möjlighet att se bilder och läsa om alltifrån nedläggning av skola och butik, kampen mot planerna på slutförvaring av kärnavfall på Fjällveden, ”avkoningen” (nedläggningen av mjölkproduktion) inom lantbruket till konst och kultur i Lid. På TV-skärmar kan man se på och lyssna till intervjuer som gjorts med Lidsbor och ytterligare intervjuer finns dokumenterade i skrift.
Utställningen och andra kommande aktiviteter under jubileumsåret har möjliggjorts genom bidrag från mer än 15 företag med anknytning till Lid samt från privatpersoner.
För att möta det stora intresse som visats kommer utställningen sättas upp vid fler tillfällen under jubileumsåret, närmast söndagen den 9 dec.

Marie Dahl