Rapporterat från bygden

Alla får vara med! Mitt Sörmland är läsarnas eget forum för små och nära nyheter. Här kan du själv skicka in nyheter och bilder från ditt område. Återkommande publicerar vi dessutom ett axplock av de senaste artiklarna i tidningen.

1. Eskilstuna

6. Oxelösund

2. Flen

7. Strängnäs

3. Gnesta

8. Trosa

4. Katrineholm

9. Vingåker

5. Nyköping

1 2 3 4 5 6 7 8 9
FOTO:
våran logga

KFV-Släktforskare hade öppet hus på Släktforskardagen

KFV Släktforskarförening bjöd på ”Släktforskningens dag” den 21 januari in till Öppet Hus i ABF:s lokaler på Videvägen i Katrineholm.

FOTO:
Fredrik Hernblom
FOTO:
Bruken längs Nyköpingån

Föreläsning om järnbruk av Fredrik Hernbloms på Ängeln i Katrineholm

KFV Släktforskarförening och Katrineholm-Stora Malms hembygdsförening bjöd torsdagen den 19 januari in till föreläsningen ”Järnbruk i västra Sörmland”. Kulturhuset Ängeln

FOTO:
Emma Cosmo, till vänster, och Susanne Staaf, till höger, berättade om Hyreshusets samhällsengagemang för Inger Fredriksson och Martina Johansson från Centerpartiet.
FOTO:
Riksdagsledamot Martina Johansson och oppositionsråd Inger Fredriksson, båda Centerpartiet, hur brödrosten, elljusstaken eller datorn når sin slutstation på återvinningsföretaget NG Metall i Katrineholm.
FOTO:
Riksdagsledamot Martina Johansson (C) berättade bland annat för Ann-Charlotte Olsson om hur familjerätten borde förändras för att utgå från barnets bästa.

Återvinning och samhällsnytta tema vid besök i Katrineholm

Temat var återvinning och samhällsnytta, när Centerpartiets riksdagsledamot i Sörmland Martina Johansson besökte Katrineholm.

FOTO:

Julmarknad i Mellösa kyrkby

Lördagen den 26 november var det julmarknad i Mellösa kyrkby. Hembygdsföreningen hade försäljning av litteratur, vykort, silversmycken och mellösahjulet i

FOTO:
Bild på Ziola när hon målar på boendet.

Outsider art i Strängnäs

Konstnären Ziola Musayeva har utställning i Konstfabrikens galleri. På vernissagedagen den 26 november så kommer också många konstnärer på Konstfabriken att hålla sina ateljéer öppna.

Lennart Palm

KFV- släktforskar förening gästades av Lennart Palm

KFV Släktforskarförening bjöd in till föreläsning om stormaktstidens och adelns begravningskistor tisdagen den 8 november på Perrongen, Lokstallarna i Katrineholm.

FOTO:
Soldat från malmahed
FOTO:
Kask

Besök på Malmahed

KFV Släktforskarförening var den 29 oktober inbjuden av Strängnäsbygdens Släktforskarförening till ett på besök på Muséet på Malmahed. Ansvarig och

FOTO:
Flitens lampa lyser
Nybörjarkurs i släkt forskning

Nybörjarkurs i Släktforskning

KFV Släktforskarförening genomförde under hösten en 8 veckors nybörjarkurs i släktforskning i ABF:s lokaler i Katrineholm. Ett tiotal nyfikna och

FOTO:
Jennie Fornedal
FOTO:
Från föreläsningen

Sörmlands hembygdskonsulent gästade Släktforskarföreningen

Sveriges Hembygdsförbund KFV Släktforskarförening bjöd in till föreläsning om Sveriges Hembygdsförbund tisdagen den 13 september i ABF:s lokaler i Katrineholm.

FOTO:
Richard Heijkenskjöld med boken Flens kommun efter the Big Bang
FOTO:
Richard Heijkenskjöld
FOTO:
Richard Heijkenskjöld

Flens kommun efter the Big Bang

Geologen och författaren Richard Heijkenskjöld, bördig i Flens kommun men numera boende i Uppsala, släpper vecka 36 (med början den 5/9) den drygt 120-sidiga boken…