Kvinna i Kvicksund dödad av blixten

Textstorlek:

En 51-årig kvinna omkom under lördagen i ett blixtnedslag i Kvicksund, nordväst om Eskilstuna. Hennes 40-åriga väninna skadades allvarligt och vårdas nu på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. – Den uppgift vi har fått är att kvinnorna gått ut på promenad på lö

En 51-årig kvinna omkom under lördagen i ett blixtnedslag i Kvicksund, nordväst om Eskilstuna.

Hennes 40-åriga väninna skadades allvarligt och vårdas nu på Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Den uppgift vi har fått är att kvinnorna gått ut på promenad på lördagsmorgonen och när sedan ett jätteoväder med åska drog in kom de inte tillbaka hem, vilket oroade anhöriga som gick ut och letade efter dem, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral till TT.

Anhöriga hittade kvinnorna liggande i terrängen medvetslösa strax efter 15.30 på eftermiddagen.

En kvinna var död, den andra medvetslös, säger Martin Detterström.

Mälarsjukhuset uppger vid 03.30-tiden på söndagsmorgonen att läget är oförändrat för den skadade kvinnan.