Hovrätten: Livstids fängelse

Textstorlek:

Johanna Möller från Eskilstuna frias från anklagelserna om anstiftan till mord på sin tidigare make. Hovrätten skriver i ett pressmeddelande att det finns en rad mycket besvärande omständigheter men att bevisningen inte räcker för att fastslå att mannen blev mördad. Därför frikänns hon för det åtalet och behöver inte betala skadestånd till makens anhöriga.

Hovrätten fastställer tingsrättens dom på livstids fängelse för mord och mordförsök på föräldrarna.
Förra sommaren dömdes Johanna Möller av Västmanlands tingsrätt till livstids fängelse och Mohammad Rajabi till fängelse i 14 år för mordet på Möllers pappa och mordförsöket på mamman året innan. Men Johanna Möller dömdes även för anstiftan till mord på sin make sommaren 2015.
Mohammad Rajabi får sitt straff på 14 års fängelse för mord och mordförsök fastställt av hovrätten. Han ska därefter utvisas.
Bakgrund: Sommarstugemorden
 I augusti 2015 hittas Johanna Möllers make död på grunt vatten nedanför hennes familjs sommarstuga utanför Arboga. Det avskrivs som en olycka.
 Ett år senare attackeras kvinnans pappa och mamma med kniv i samma sommarstuga. Pappan dödas och mamman skadas svårt. Snart riktas misstankarna mot Johanna Möller och hennes dåvarande pojkvän, den då 21-årige Mohammad Rajabi.
 I augusti 2017 kom domen från Västmanlands tingsrätt.
TT