Valborgsmässofirande i Valla

Textstorlek:

Traditionsenligt firades våren in på Valla idrottsplats. Det nya klubbhuset står på plats och kommer snart att vara klart för invigning. Lions Club Katrineholm/Oppunda höll till i den ena garagedelen med lottstånd och chokladhjul. Femteklassarna från Valla skola sålde korv och kaffe i den andra delen. Maud Örtegren blåste invigningsfanfar. Från scenen ljöd ”Lundastudenternas” skönsång högt och vackert. ”Det blåser medvind i Valla”. Sockenrådets ordförande Christina Simonsson vårtalade på ett kärnfullt sätt om den positiva utvecklingen i samhället. Lions delar årligen ut ett pris nämnt Årets Eldsjäl. I år var det två eldsjälar, nämligen Siv och Arne Karlsson från Valla med motiveringen: Ett par som under många år öppnat sitt hem och sina hjärtan för barn som har extra behov av stöd och trygghet. De ger dem kärlek och chans till en bra framtid.
Scouterna kom effektfullt vandrande med sina facklor och den efterlängtade elden kunde tändas. När mörkret nalkades sköts ett väldigt fint fyrverkeri som Hembygdsföreningen och Lions sponsrat. När de flesta lotterna var sålda och många korvar ätna avslutades den delen av kvällen. Därefter vidtogs Lions eldvaktssyssla. Kl. 02.30 var allt under kontroll och vi vågade lämna platsen.
Mycket folk hade samlats på idrottsplatsen. Många trogna besökare som kommer år efter år men också glädjande nog många nya barnfamiljer. Det känns att ortsborna uppskattar det som görs och att det händer något i Valla. Vi tror på en ljusnande framtid!