Succé för Byle-dragets musikcafé

Textstorlek:

Folk strömmande till Byle i lördags och när Byle-draget drog igång första låten var det fullsatt. Sen fortsatte de musikaliska örhängena, det ena efter det andra. När det blev dags för allsång var det ju mycket Evert Taube. Detta eftersom det finns mycket att berätta om vår nationalskald samt att han var ofta hos vännerna på Tisenhult.

Dottern konfirmerades i Skedevi kyrka och då måste man ju spela den välkända, Ellinor dansar. Så fortsatte eftermiddagen med några historier, mer allsång och dragspelslåtar naturligtvis. Ungefär halvvägs i programmet var det fikapaus, som tack vare bull- och kakkunniga medlemmar kunde servera kaffe med dopp.

Så fortsatte underhållningen bland annat med allsånger, liksom Kalle Jularbo som också är given i en dragsspelsgrupp. Men det finns ju också många fina melodier med lokal anknytning, till exempel Martin Lundbergs ”De gamla ekarna”. Experten fanns ju mitt ibland oss, sonen Georg, 90 + ung, som också med sitt tvåradiga durspel spelade några stycken.

Men även det roliga har ett slut. Efter cirka en och en halv timmars härlig underhållning tyckte många besökare att det här kan vi gott göra om. Ja, varför inte, det blir säkert fler tillfällen att se, höra och sjunga med framöver.