Ny årsskrift från Österåkers hembygdsförening

Mitt Sörmland - Ny årsskrift från Österåkers hembygdsföreningNy årsskrift från Österåkers hembygdsförening.
Textstorlek:

Varje år sedan 1982 har hembygdsföreningen gett ut en ny årsskrift lagom till jul. Nu är det dags igen, för det 32:a året i följd med årsskriften för år 2013. I år börjar försäljningen av årsskriften vid församlingshemmet den 1:a december. Första försäljningsdag varierar år från år, endera vid julmarknaden i Österåker eller i samband med kyrkkaffet första advent, beroende på vilket som är först. Så har man inte möjlighet första advent finns den på julmarknaden veckan efter.

Årets årskrift är bättre än någonsin. Det är ett argument som gäller varje år och som varit med ända från starten 1982.

Bland artiklarna i år kan nämnas om skyddsvärda områden i Österåker. Årets stora idrottshändelse, Öljaren Österåker Triathlon avhandlas naturligtvis liksom en stor artikel om luffare och gårdfarihandlare. Gårdsnamnet Skogen eller Ravalds torp behandlas. Under två år har hembygdsgården i Ättersta renoverats, vilket belyses både vad gäller arbete och ekonomi. Två dikter finns med, ”Ett sommarminne” och ”Hyllning till Tallsätters skola”.

Årets kulturpristagare redovisas och så minns vi också hembygdsvännen Bror Celing.

Dessutom finns som vanligt verksamhetsberättelse, födda och döda, samt födda 1912. Som avslutning finns ett antal österåkersbilder som belyser händelser från år 2013.

Hembygdsföreningens årsskrift är för många ”årets julklapp”.

Mycket nöje!