Laguns rockar loss i Blacksta

Textstorlek:

Fredag och löningshelg är kul. Ännu roligare är det när bandet Laguns gör storstilad comeback på Vadsbro-Blacksta Föreningsgård.
– Här har vi spelat många gånger, berättar bandmedlemmen Bo Segersäll när han kånkar in förstärkare och instrument. Vi har gjort ett uppehåll i ganska många år men nu är vi tillbaka. I kväll ger vi järnet, för vi älskar att spela.
Så drar fyra coola killar igång med covers från 1960-talet och framåt.
Publiken är inte sen att anta utmaningen. Dansgolvet fylls med danssugna Vadsbro- och Blackstabor och några lite längre långväga gäster.
– Ja, till Laguns har vi ju dansat några gånger förr, berättar Anders Jonsson som kommit i sällskap med sin fru Maria. Det är kul att bandet spelar igen.
Vid bord med rutiga dukar, levande ljus och popcorn från den nyinköpta popcornmaskinen sitter publiken och lyssnar, pratar eller tar igen sig efter ihärdig aktivitet på dansgolvet.
– Den musik som Laguns spelar har alltid fungerat på bygdegårdarna, säger Anders Gustavsson som är med och arrangerar fredagsunderhållningen. Fast numera kallar vi det förstås för fredagsmys, säger han och skrattar.
Det märks att bandet gillar att stå på scenen. När det blir dags för några ABBA klassiker och så en riktig slagdänga av Europe är stämningen på topp.
– Som arrangör vet man att det är en lyckad tillställning när bandet inte bara spelar en obligatorisk sista tryckarlåt utan tre innan de får gå av scenen, säger Ulla Johanson. Är publiken så här nöjd har vi som arrangerar all anledning att vara jätteglada.