Försommar i SPF Malmabygden

Textstorlek:

Maj och juni är alltid händelserika månader inom föreningen med många olika aktiviteter. Så även detta år. Månaden inleddes den 6 maj med en SPA-resa till Estland, som var mycket uppskattad av deltagarna.

Den 14 maj besöktes Båvens Spinnhus i Sparreholm, där Gunilla Jacobsson berättade om företaget och man visade den moderna maskinparken för hantering av ull för framställning av garn.

Den 19 maj inbjöds till vårlunch på Hotel Malmköping. Ett 70-tal medlemmar hade hörsammat inbjudan och njöt av en god vårlunch med underhållning av Skattängs från Falköping, som sjöng och kåserade.

Den 21 maj arrangerades en stadsvandring i Malmköping med visning av museet Malmahed. Guide var Mary Rudin, som på ett medryckande sätt berättade Malmköpings historia. Vandringen avslutades med grillning vid Hosjön.

Som avslutning på en kurs i vinkunskap anordnades den sista veckan i maj en bussresa till Mosel och Pfalz i Tyskland, där deltagarna fick möjlighet besöka sparris- och vinodlare, som berättade om verksamheten och visade sina anläggningar.

Månadens kompislunch på Hotell Plevnagården den 30 maj lockade ett 20-tal medlemmar.

Den 4 juni företogs en utflykt till Henardalens naturreservat, där besökarna kunde njuta av den lundartade vegetationen med bland annat de sällsynta daldockorna, som nu stod i full blom. Medhavd matsäck intogs på ett svårtillgängligt berg med fin utsikt.

Den 10 juni var det dags för vårens bussresa, som denna gång gick mot Rejmyre Glasbruk, med ett 30-tal deltagare. Ett besök vid Björke Väveri och Brandkårsmuséet i Simonstorp med guidade visningar samt en god lunch på Reijmyre Gestgifveri ingick också i upplevelsen.

Den 11 juni avslutade vårens stavgångsgrupp med ett besök vid hembygdsgården i Malmköping, där Git Olsson visade en specialutställning med 100-åringen Allan Karlssons klädgarderob från födsel fram till giftermålet.