Föreningsmässa i Duveholmshallen

Textstorlek:

KFV Släktforskarförening deltog vid föreningsmässan i Duveholmshallen söndagen den 24 september. Många intresserade stannade, i synnerhet under förmiddagen, till vid föreningens monter eller slog sig ned för att ställa frågor. Här fanns material av olika slag; broschyrer, släktträd, dna-forskning samt mindre skrifter på olika tema. Utöver detta fanns en mängd böcker avseende släktforskning, varav en del helt nyutgivna.

Även ett usb-minne med en sökbar databas med register till födda-vigda-döda 1666-1894 för samtliga församlingar i Katrineholms, Vingåkers och Flens kommun fanns tillgängligt. Vice ordförande i föreningen Eivor Grafsund har, med en del hjälp, varit den drivande kraften i arbetet med detta register. Information gavs också om jourhavande släktforskare som med jämna mellanrum finns som hjälp i våra lokaler hos ABF på Videvägen i Katrineholm, där det också finns datorer med bl. a. olika sökmotorer avseende släktforskning. Många som stannade till hade tankar om någon de sökte, farmor, morfar eller annan avlägsen släkting man var lite nyfiken på. Ordföranden Christer Uddin, var via sin dator, behjälplig i att visa hur man på olika sätt kan gå tillväga för att hitta sina anfäder och glädjen var stor för dem som fann något.

Vid dagens slut var det många som gick hem med nya kunskaper om sina anor och förhoppningsvis ett nyväckt intresse. För föreningens del innebar dagen många trevliga samtal och några nya medlemmar varför de styrelseledamöter som befunnit sig i montern kunde känna sig nöjda.

KFV/Anne-Marie Lindblad