Revyguide: Hitta rätt bland humorfesterna

Textstorlek:

Bubbel, glitter och humor – vad kan man mer önska sig vid nyår.
Den som är sugen på att gå på revypremiär just på nyårsafton har tre stycken att välja på i Sörmland.

Störst är Eskilstunarevyn som firar 30 år med ”Jubileumsshow 30”. De startade 1989 ute i Hållsta, men nu är det Eskilstuna Teater som är skådeplatsen.

Eskilstunarevyn lovar en musikalisk humorshow – extra allt. Mer blygsamma är Nyköpingsrevyn som beskriver sig som ”en rimligt rolig revy faktiskt den roligaste i Nyköping.”

Även de firar jubileum, de har revyat för nyköpingsborna i fem år. I år har de vässat pennan och inspirerats av politiken i den sprakande föreställningen ”Vad har vi för val? – scener ur ett partnerskap”.

Årets föreställning i Strängnäs med titeln ”Med rätt att välja” är även den inspirerad av valåret. Strängnäs politiker förväntar sig, antagligen, att få sig en känga.

Premiärerna fortsätter

Efter de tre revyerna som har premiär på självaste nyårsafton dröjer det några dagar innan det är dags för nästa premiär.

På trettondagsafton öppnar Katrineholmsrevyn dörrarna och släpper in publiken till ”De folkvalda” som bland annat kommer att skämta om Svenska akademien, skandinaviska kriminalserier och GDPR.

– Det är dråpligt och roligt, De senaste tio åren har vi höjt medvetanderibban. Vi står bakom materialet även i tanke och analys, säger säger Cissi Brunosson i Katrineholmsrevyn.

Den 19 januari har Trosarevyn premiär med ”Revyfart Trosa En revy med ös…”. De tar upp såväl lokala som mer allmänna händelser från det gågna året och går till och med så långt att de utlovar en skrattgaranti.

Oxelösrevyn blir myndig på premiären den 29 januari. ”18 år i er tjänst” spelas bara vid fem tillfällen, så att de gäller att hänga på för den som vill se lokala politiker häcklas och njuta av sång och dansnummer.

Sist ut är ”Gnesta tillsammans! Verkligen. På riktigt”. Gnestarevyn har premiär den 9 februari.