Presentera dina tankar och idéer om landsbygden

Textstorlek:
Landsbygden och dess utveckling fram till år 2030 står i fokus när Eskilstuna kommun bjuder in till medborgardialog på måndag, den 26 november. Alla är välkomna.
–  Mötet har flera syften. Framför allt vill vi ha en dialog om landsbygden och väcka nya idéer. Vi från kommunen vill också höra vilka frågor som är prioriterade för dem som bor och verkar i kommunen så att vi kan ha med dem i vårt långsiktiga utvecklingsarbete, säger Kristina Nyström, kommunstrateg med inriktning samhällsbyggnad.
Medborgardialogen görs i samarbete med Leader Södermanland som kommer att finnas på plats och prata om de olika stöd man kan söka inom landsbygdutveckling.
Författaren och föreläsaren Teo Hären kommer i sin tur att prata om kreativitet och den ofta felaktiga bilden av landsbygden.
– Deltagarna kommer också få chansen att ställa konkreta frågor. Vi kommer att ha en bredbandssamordnare på plats bland annat och ett klotterplank där man kan skriva av sig sina tankar, säger Kristina Nyström.
Sista anmälningsdag för medborgardialogen var från början satt till 21 november, men Eskilstuna kommun hälsar att det är helt okej att efteranmäla sig om man är intresserad.