Så laddar Mikael inför VM

Mikael Kjellander mot mål i Iron Man Kalmar. Kjellander slutade på en femteplats i M35-klassen vilket efter mycket spänning räckte för att kvala till VM på Hawaii. Foto: Privat
Textstorlek:

Om mindre än en månad står Ålsättersbon Mikael Kjellander på startlinjen för att tävla i Iron Man-VM på Hawaii. Vi slog en signal till Julita-triatleten för att höra hur uppladdningen går?

Hej Mikael! Hur är läget?

– Jättebra. Det har varit lite omtumlande efter att jag tog mig vidare från Iron Man i Kalmar. Folk har hört av sig och gratulerat från alla håll och kanter. Fantastiskt kul! Det är verkligen en rolig tid i i livet och jag försöker njuta så mycket som möjligt.

Hur ser uppladdningen ut inför Hawaii – har du återhämtat dig?

– Jag körde återhämtningsträning de två första veckorna efter Kalmar. Nu är det fem veckors hårdträning som gäller. Förra veckan tränade jag 22 timmar och många pass med hög intensitet. Sista veckan kommer jag dra ner på träningen för att förhoppningsvis toppa formen.

Det är september och jobb och skola är igång – hur gör du för att hålla dig frisk?

– Jag lever som vanligt faktiskt. Jag tar det för vad det blir. Jag äter grönsaker och ingefära varje dag och inbillar mig att det bidrar till att hålla ett starkt immunförsvar.

– Men faktum är att jag står och smörjer in mina händer med handdesinfektion just nu medan jag pratar med dig.

Ha ha, där ser man! När reser ni?

– Loppet är den 13 oktober men vi reser redan den 4. Vi ska hinna gifta oss innan. Det har vi sagt länge, att tar vi oss till Hawaii ska vi gifta oss där. Många har skämtat och sagt att ”då kommer ni att förbli ogifta”, så därför känns det extra kul att det till slut blev av! Vi reser hela familjen, jag, Lina och barnen.

– Med mig till Hawaii får jag även en tjejkompis (Marie Sanberg reds anm.) som även hon tog en kvalplats i Kalmar. Så vi är två från Katrineholm och Julita Triatlon som tävlar på VM. Det känns häftigt, framför allt med tanke på att klubben startades så sent som 2015.

Avslutningsvis – hur är känslan inför loppet?

– Det ska verkligen bli jättekul, men jag vet samtidigt inte vad jag har att vänta. En del av mig tänker att ”det bara är en Iron Man – det har jag gjort förut”, samtidigt tävlar jag den här gången mot de bästa i världen. Och så har vi klimataspekten också. Iron Man på Hawaii är känt för att vara ett av de tuffaste loppen, mycket på grund av värmen och att det kan blåsa mycket.

– Första tanken var att jag skulle njuta av Hawaii och inte tänka så mycket på prestationen. Men ju längre tiden går, desto längre hinner hornen växa ut. Nu vill jag ge allt. Jag ser otroligt mycket fram emot hela resan.

Lycka till!

Tack!