De tappar sin prinsessa

Textstorlek:

En av Sörmlands största matprofiler, Maria Printz lämnar, idag torsdag, sitt eget imperium Printz Bageri i Stallarholmen och alla övriga verksamheter. Vad hon istället ska göra återstå att se men hon dementerar att det ligger en schism, med de två andra delägarna, bakom.

– Jag är en uppstartare och entreprenör. Nu har jag lagt tio år av mitt liv på det här projektet, jag vill gå vidare, säger Maria Printz.

– Det här är en naturlig brytpunkt. Vi har nått så långt att personalen är bärare av verksamheten. Det är ett fantastiskt gäng och nu får de fortsätta att förvalta det vi har byggt upp.

Kommer du att vara kvar som delägare?

– Ja.

Maria Printz äger verksamheten tillsammans med två investerare, familjerna Eriksson och Wallin i Stallarholmen. Familjen Eriksson driver verksamheten i Gula industrihuset där flera småföretagare hyr in sig och där själva navet i Printz verksamhet, bageriet, ligger.

Printz bageri har runt 14 anställda och har under längre tid brottats med lönsamhetsproblem vilket också Viktoria Eriksson bekräftar genom att på en fråga om företagets lönsamhet svara:

– Hade du varit påläst hade du inte behövt ställa frågan. Det framgår ju av siffrorna.

Hon tycker att det är synd att Maria Printz lämnar verksamheten och säger så här:

– Vi hade hoppats att Maria ville stanna kvar i företaget som kreativ chef. Det hade varit naturligt. Så fungerar det i många andra företag. Jämför till exempel med Filippa K. Hon är inte VD utan kreativ chef.

Vad Maria Prinz i stället ska göra framföver återstå att se.

– Jag har under dessa tio år försakat både min familj och min egen fastighet. Det kommer jag att försöka ta igen nu. Sedan ska jag försöka ta det lite lugnt och fundera på framtiden.

Du har ju gått med i Centerpartiet för en tid sedan, nu kanske du blir politiker?

– Vem vem, vi får väl se…

Till ny VD för Printz bageri och dess tillhörande verksamheter har Clara Wallin utsetts. Nästa vecka öppnar ett nytt kafé och en pizzeria i Solberga köpcentrum utanför Strängnäs under namnet Printz kafé.