Tema: Jakt & Fisk

Tjejer med krut

Jakttjejerna Emma Sjölin och Anette AnderssonEmma Sjölin och Anette Andersson tycker om att skjuta. Foto: Eva-Lotta Eriksson
Textstorlek:

– Det är roligt att känna adrenalinet, man vill göra så bra ifrån sig som möjligt. Just när man träffar är det extra roligt, säger Emma Sjölin, en av kvinnorna i Floda Jaktskytteklubb.

– Det smäller, jag älskar det, säger Anette Andersson.

Hon och Emma Sjölin står vid Floda Jaktskytteklubbs skjutbana. Klubben satsar extra på att få med kvinnor i klubben och arrangerar speciella skjuttillfällen för tjejer. Emma och Anette är två av träffarnas regelbundna besökare.

– Jag tror inte att jag hade åkt ut hit från början om det inte var för de här kvällarna. Det är betydligt enklare att åka ut om man vet att det bara är tjejer där, säger Anette.

Hon har varit med i gruppen i två år.

– Jag tog jägarexamen 2003. Sedan tog jag över pappas vapen när han slutade jaga och då fick jag nys om damgruppen. Det är fruktansvärt roligt att skjuta med de här tjejerna, säger Anette.

För Emma var det snarare ett naturligt steg att gå med i damgruppen, eftersom hon tidigare hade varit med i ungdomsgruppen som tränar på samma sätt.

– Det är en annan jargong nu. Vi kan skoja om saker och prata om allt möjligt, säger Emma.

Damgruppen träffas tillsammans med två instruktörer en gång i veckan under våren.

– Det startade för äldre damer som inte riktigt tordes stå tillsammans med gubbarna, förklarar Emma.

Hon och Anette har inte det problemet, de åker till skyttebanan och tränar vid andra tillfällen också.

– När man kommer ut själv en lördag bland alla gubbar så känner man sig uppskattad, berättar Anette.

 

Läs hela artikeln i papperstidningen

Gå till Prenumerera