Arrangörsklubben tog hem två klasser under Slottssprinten

Stora Slottssprinthelgen är över vid vackra Ericsbergs Slott.
Och det blev Jari Liiten/Mikael Johansson som sitter kvar på tronen som ”Kung på Slottet” ett år till, när han med bara 2,5 sek slog Chribbe Haglund.
Arrangörsklubben Katrineholms Motorklubb tog hem två tunga klasser, dels där Emil Carlsson/Tobias Abrahamsson vann tuffa A2wd 1,4 sek före SRC ledaren André Nygren.
Sedan en övertygande seger i C2wd med Rasmus Carlson/Sam Karlsson som även körde in på en 17:e plats totalt i det 180 bilar stora startfältet (en av årets största tävlingar).
Hela helgen drog igång redan på Fre em/kv där ett uppvisningsrace med SxS Nordic UTV körde på väg o terräng runt Ericsbergsområdet, stor publik i ett härligt sommarväder som bjöds på bra action av dessa häftiga 4-hjulsdrivna offroadfordon, där frivillig entré och medåkning går till Barncancerfonden och Min Stora Dag.
Lördag och stora tävlingsdagen, ett grymt startfält, 180 bilar 10 klasser, som verkligen bjöd på underhållning i toppklass, ett stenhårt motstånd i alla klasser.
Ett snudd på galet publikintresse där varje av de 4 sträckorna vad fulla med folk, P-platser var fullt, långa rader av bilar längs tillfartsvägar, Programtidningen sålde slut och där vi till slut fick begränsa alla som ville ta sig upp till Ericsbergs Slott för den avslutande sträckan. Helt enkelt en stor succé där de tävlande och publik fick full valuta av underhållning i toppklass.
Som grädde på moset, såklart ”After Rally” i Slottsparken, med grillfest o party kvällen och natten lång in på småtimmarna. Över 400 personer njöt av den fantastiska kvällen i en nära magisk slottsmiljö.
Så ”Slottssprinten – Mer än bara Rally” lever upp till sitt rykte, årets event enligt många.