Fullsatt café.

Fullt ös på Lindberga Nostalgimuseum i Österåker

Lindberga Nostalgimuseum hade fått förfrågan om Byledraget fick komma och öva inför publik på caféet lördagen den 22 februari. Det fick de och caféet intogs av 9 dragspelare, en basist, en kvinnlig vokalist och en manlig gitarrist och tillika sångare. Det blev fullt ös och ett härligt gung från början till slut.
Caféet som tar ett 70-tal sittande gäster blev snabbt fullt och muséets värdpar, Sören Berglind och hans dotter Eva Törnvall, fick i all hast trolla fram fler bord och stolar. Fullsatt, härlig stämning och medryckande musik. Många sjöng med i de gamla kända låtarna som passande väl in på ett Nostalgimuseum. Detta storband får gärna komma tillbaka.
*
Vid vårt bord satt sex trevliga gäster. Det visade sig vara ett gäng veteranbilsentusiaster som synbarligen planerade något. Det visade sig att de undersökte möjligheten att få ta ett fikastopp på museet vid veteranbilsrallyt den 6 juni i år. Givetvis skulle det gå bra, meddelade senare Arne Westberg, (se nedan).
Eldsjälen Sören har med sitt Nostalgimuseum givit bygden en uppskattad samlingspunkt för gäster från både när och fjärran. Varmt tack! Än finns det liv i gamla Österåker!
Text Rolf Pettersson och Maggie Helin, foto Maggie Helin

PS. från Arne Westberg kommer mer information om resultatet:
”För bilentusiasternas del kan jag svara att det blir ett fikastopp där den 6 juni på rallyt som heter Automobil-turen, och som startar vid Julita gård (museum) kl 10 på nationaldagen. Vi kommer passera nostalgimuseet i Österåker mellan ca 1030 – 1300. ”