Helknäppt, enligt min mening

Kommentar till ”en ledsen 80-åring” 15/6.
Tack för en klarsynt text att inte växterna förstör – utan människan.
En invasiv art vad är det? Jo något som, den mest invasiva arten, tycker och har bestämt. Min erfarenhet, från egen trädgård och nära natur, är att växter som känner sig utkonkurrerade flyttar på sig.
Är de skuggade av lupiner dyker de upp straxt intill istället. Så de fina svenska blommorna finns säkert kvar fast längre bort.
Hörde på radio att vi kan få rejäla propåer om vi inte vill utrota till exempel lupin. Den som jag haft överallt omkring mig sen jag var barn är, plötsligt, invasiv och något man skall gå man ur huse för att utrota. Låter helt sjukt enligt min mening.
Om den största miljö-, klimat- och invasiva arten människa inte fanns skulle vi ha ett Eden på jorden. Allt i balans, så icke idag och vems är felet? Ja gissa en gång!
När vi går mot klimatkollaps då väljer vi att leva som vanligt, förutom då att vi skall utrota diverse växter och djur.
Helknäppt enligt min mening.