FOTO: RONNIT HASSON
Birk och Ronja.
FOTO: RONNIT HASSON
Ensemblen från vänster Mattis-Staffan Petré, Birk-Levis Spetz-Hasson, Lovis-Anette Belander, Ronja – Lou Spetz-Hasson, Vildvittra-Monika Vlasak och SkallePer-Tomas Larsson.
FOTO: RONNIT HASSON
Mattis, Birk o Ronja i sagoskogen.
FOTO: RONNIT HASSON
Grillning av pinnbröd.
FOTO: RONNIT HASSON
Rövarfamiljen Lovis med nyfödd Ronja, SkallePer och Mattis förstärkta med Lill-klippen (Samuel Jarrick).
FOTO: RONNIT HASSON
Familjer trotsade regnet för Ronjavandring i sagoskogen.
Sagoläsning i sagoskogen.
Vildvittra.

Stämningsfull Ronjavandring

Ronjavandringen genomfördes med ett 30-tal vuxna och barn i publiken. Det blev, trots regnet, ett uppskattat och trevligt event.
– Det här gör vi gärna om efter sommarlovet, säger initiativtagarna från Rädda Ulvaskogen.

Den magiska Ulvaskogen blev nästan ännu mer trolsk i duggregnet som började lagom till den utannonserade Ronja-vandringen började. Men ett 30-tal tappra ”skogsmullar” i olika åldrar ville följa med Ronja och Birk på vandring i Ulvaskogen, söder om Åkers Styckebruk.
Föreställningen startade i Rövarnästet där Ronja just hade fötts. Mattis, Lill-klippen och Skalle-Per fanns på plats och stämde in i Rövarsången. När Lovis sjungit den stämningsfulla Vargsången, kom Ronja och Birk in som tonåringar.
Publiken fick följa med på äventyr längs stigarna i den vackra Ulvaskogen. Här träffade man på rumpnissar och livs levande vildvitttor. En klok gumma  läste ur boken om Ronjadotter och Mattis visade på några viktiga saker att veta om skogen, som fridlyst knärot och spår av spillkråka.
I slutet av vandringen samlades alla vid sjöarna för ett gemensamt ”sommarskrik” för Ulvaskogen ut över Visnaren. Det var ett stämningsfullt ögonblick. Sen fick alla som ville grilla pinnbröd och äta medhavd matsäck.
Avslutningsvis bjöds alla på tårta av en tacksam deltagare. Ett fint initiativ!