FOTO: JESPER NILSSON VARTIAINEN
Bild på Ziola när hon målar på boendet.

Outsider art i Strängnäs

Konstnären Ziola Musayeva har utställning i Konstfabrikens galleri. På vernissagedagen den 26 november så kommer också många konstnärer på Konstfabriken att hålla sina ateljéer öppna.

Ziola är en 26årig kvinna kvinna som har sina rötter i Uzbekistan och bor idag på ett LSS-boende i Strängnäs. Hon tecknar och målar varje dag och har gjort så hela mitt liv. Främst med vaxpennor och papper men ibland även andra material.

 

Hennes konst kommer till spontant och intuitivt. Hon har ett stort intresse för mode vilket man kan ana i hennes känslighet med färgsättningen. Bilderna är oftast färgrika och man ana kroppar och naturmotiv i dem. Ziolas konst är en vacker illustration av ett inre landskap som behöver visas för allmänheten. I konsten så utrycker hon känslor och tankar genom form samt rörelse och kraftig färgsättning. Hennes skapande är en påminnelse om att vi alla är människor som behöver skapa oss ett sammanhang. När man ser henne teckna så kan man se en stark intensitet och glädje, inget sker på måfå.

Vernissage Lördag den 26e november kl.11-15 med öppna ateljéer i fabriken

Öppet även 27 november kl.11-16, samt 3-4e dec kl.11-16

Konstfabrikens galleri

Sunbyvägen 18, Strängnäs