FOTO: KJELL LUNDSTRöM

Julmarknad i Mellösa kyrkby

Den årliga julmarknaden i Mellösa kyrkby har i alla tider dragit till sig många besökare. Mellösa hembygdsförening, Mellösa Bygderåd och Mellösa församling, tillsammans med andra ideella krafter bidrar till att göra julmarknaden till en trivsam och framgångsrik tradition.

I år blir det på första advent, söndagen den 2 december, mellan 13–16, som marknaden tilldrar sig och som traditionen bjuder så möts besökarna av bland annat knallar, lokala hantverkare, slöjdare och konstnärer som bjuder ut sina varor och alster. Försäljningen sker i Mellösa hembygdsgård och i församlingshemmet.

Som vanlig står kyrkan öppen och pyntad och här får man lyssna till när barnkörerna sjunger vackra julsånger. Julmarknaden i Mellösa kyrkby bryter inte heller i år traditionen med luciakröning. Vid kröningen får man lyssna till Mariakören som sjunger stämningsfulla sånger på kyrkbacken.

Nu söker arrangörerna knallar till julmarknaden den 2 december. Är det några knallar som vill vara med så går det bra att ringa 0157-157 83 eller mejla, emma.karlsson@svenskakyrkan.se