FOTO: ANNE-MARIE LINDBLAD
Hembygdsgården
FOTO: ANNE-MARIE LINDBLAD
Kaffe köp vid stugfönstret

Bokmässa i Mellösa Hembygdsgård

 

Lördagen den 27 augusti anordnade Mellösa Hembygdsförening bokmässa med café. Besökarna fick, förutom möten med författare, även tillgång till hembakt och det sedvanliga goda kaffet som serverades genom fönstret på Domargården. Serveringspersonalen bestod som vanligt av medlemmar och i diskhon huserade ordföranden Hans Andersson.

 

I författartältet kunde de som önskade träffa 4 författare som samtliga antingen har rötter i Mellösa eller bor där.

 

Anna Rodell Dahlberg, bibliotekarie från Torshälla, presenterade böckerna; Fasaden som rämnade, som handlar om en familj som samlas för att fira midsommar men har en del bakom fasaderna, och Att söka slut som är en fortsättning på den första boken.

 

Patrick Stockhammar presenterade sin debutbok Ett hörn av skapelsen där man får följa ett antal personer som alla försöker finna sin plats på jorden.

 

Karl Eder, psykolog till vardags, presenterade boken Gale som handlar om en båtresa över Atlanten med 3 män och en kvinnlig skeppare. En bok om hur besättningen förvandlas i takt med utsattheten och att stormvindarna tilltar.

 

Mest namnkunnig är nog ändå Hans Gunnarsson. Han debuterade 1996 och har därefter belönats med ett flertal pris. 1961 skrev han tillsammans med Mikael Håfström manus till filmen Leva livet, vilket belönades med en Guldbagge för bästa manus. Tillsammans skrev de också manus till filmversionen av Jan Guillos Ondskan. Utöver dessa har han ensam stått för filmmanus till berättelserna om Arn och Någon annanstans i Sverige – den sista baserad på hans bok med samma namn.

 

Solen sken som vanligt över Domargården och i tältet var samtalen många mellan författare och läsare.  Många också var de dedicerade exemplaren som gick till nya ägare.

 

Anne-Marie Lindblad