Anständighet eller trollfabrik?

Vi står inför ett val som kan påverka vår framtid mer än vad vi kan föreställa oss.

Över hälften av svenskarna anser att åtgärder mot klimatförändringarna är den valfråga som bör prioriteras högst. Vi kan alla se hur extremnederbörd förstör hem och infrastruktur, hur extremvärme och torka skapar bränder som syns från månen, hur människor dör av värme och torka. Hur glaciärer smälter bort, korallrev bleknar och dör, och regnskogar torkar ut.Kunskapsläget är klarlagt.

Lyckas vi inte böja utsläppskurvorna snabbt och kraftfullt är det vi människor som skapar ett helvete på jorden.

Valet till Europaparlamentet står mellan de partier som vill göra det möjligt för våra barn, barnbarn och framtida generationer att leva drägliga liv på jorden, och de partier som genom sina trollfabriker vill urholka EU:s klimatpolitik och förstöra varje anständigt samtal.

Valet till Europaparlamentet handlar om mänsklighetens framtid på jorden. För börjar EU tveka och montera ner sin klimat- och naturpolitik kommer strax andra stora ekonomier att följa efter.

Vi behöver politiker som påskyndar elektrifieringen av våra samhällen och återskapar skogar som kvittrar, hav och floder som sjuder av liv, humlornas och fjärilarnas planet, de många arternas hem.