Ulrika Sturén är Sörmlandsbygdens nya redaktionschef. Foto: Karina Frölund

”Sörmlandsbygden ska vara nyfiken och aktuell”

Välkommen! säger vi till Ulrika Sturén som är Sörmlandsbygdens nya redaktionschef. – Det känns fantastiskt roligt och spännande, säger hon om sitt nya jobb.

Ulrika Sturén, 42, bor på landet strax utanför Flen tillsammans med sin blandrashunden Joyce Carol, snart 7 år.

Ulrika har tidigare jobbat på bland annat Sydsvenskan, Aftonbladet, Dagens Nyheter och Expressen, men pausade journalistiken 2017 för att läsa filosofi på Newmaninstitutet i Uppsala.

– Jag hade tänkt på filosofin länge, jag ville inte bli bitter vid 47 års ålder och tänka att jag borde ha gjort det. 2017 sa jag upp mig från Expressen och flyttade till mitt sommarhus utanför Flen och började plugga.

Alltid längtat bort från Stockholm

Efter studierna och några år som webbansvarig och butikssäljare på Lida Gård Flen är hon nu tillbaka i den journalistiska myllan.

Efter en lång erfarenhet som journalist på stora riksredaktioner ser hon nu fram mot att lyfta landsbygdens perspektiv.

– Jag vill att Sörmlandsbygden ska vara nyfiken, aktuell och inspirerande. Samt fortsätta sin stolta tradition som landsbygdens röst, sedan 1927, säger hon.

”Oerhört tacksam att ha Karina kvar”

Ulrika är uppvuxen i Bromma, Stockholm, men har alltid haft en längtan ut på landet.

– Jag vet faktiskt inte varför, men nu har jag bott här i sju år och jag ångrar mig inte.

Tidigare redaktionschef Karina Frölund återgår efter tio år på posten till att bli reporter.

– Det var kanske inte en förutsättning för att ta jobbet, att Karina stannade kvar. Men jag har tidigare jobbat som frilans med Karina som redaktör och är oerhört tacksam att få behålla ett sånt fullblodsproffs vid min sida på redaktionen, säger Ulrika.