Rubia Abdullahi vill jobba mer och passar på att prata med enhetscheferna inom äldreomsorgen Camilla Andersson och Sofia Larsson.
Nina Hansson i mitten snackar jobbmöjligheter med Lina Sabaallil och Josef Alsaleb under Matcha Flen.
Fatma Kaya Färndahl och Elin Fahlman Morgan på arbetsmarknadsenheten i Flen hoppas det kommer många arbetssökande nästa gång också.

Matcha Flen – parar ihop jobbsökande med arbetsgivare

Arbetslösheten i Flen är högst i länet. Samtidigt söker vissa arbetsgivare ofta personal. Matcha Flen är en möjlighet för dem att träffas.

Det är Arbetsmarknadsenheten på Flens kommun som tagit initiativet till tre träffar på aktivitetshuset Skjortan under hösten. Först ut var äldreomsorgen.

– Det har gått kanonbra, säger enhetschef Sofia Larsson på Solvikens äldreboende.

Hon och kollegan Camilla Andersson tar emot jobbansökningar.

– Vi har alltid behov av arbetskraft. Vi är en åldrande kommun. Men man måste kunna svenska så bra att man kan prata, ta instruktioner och förstå regler. Vi har många digitala system och digitala appar som man måste kunna ta till sig, säger Sofia Larsson.

Arbetsmarknadscoach Nina Hansson hjälper de arbetssökande med att skriva fungerande CV.

– Det kan handla om de som ska börja söka jobb och om de som kanske jobbat på samma jobb i 40 år och plötsligt behöver söka nytt, säger hon.

Arbetslösheten i Sörmland låg på 8,5 procent i september. I Flen låg den på 11,5 procent.

– Vi behöver ta nya grepp. Det här har vi inspirerats av Göinge kommun i Skåne. Det är en kommun som på många sätt påminner om Flen när det gäller storlek, utbildning och arbetslöshet, säger Elin Fahlman Morgan på arbetsmarknadsenheten.

Nästa träff på Skjortan är den 23 november. Då är bemanningsföretaget Best bemanning på plats. De rekryterar arbetskraft inom områdena administration, ekonomi, fastighetsskötsel, industri, lager och logistik, sälj och marknad, teknik och transport.