Ida, Nora, Emma och Gabriella säger att frihet är det absolut bästa med att ha en A-traktor. Nora åkte från Oxelösund, det tog en och en halv timme. Foto: Karina Frölund
Stephanie Johansson snyggade till sin a-traktor innan hon visar upp den. Hon är engagerad i Ung kraft som var med och arrangerade.
Winzent från Nyköping gillar alla fordon. Han är nöjd med att ha en epa. Det ger frihet, säger han.
Pyntat i framrutan. Ett par timmar under Öknaskolans öppet hus var det möjligt att rösta fram snyggaste Epan. De stod på rad utanför maskinhallen.
Det var öppet hus på Öknaskolan. Hanna Hagberg går andra året på naturbruk med inriktning mot lantbruk. Hon säger att hon trivs väldigt bra.
Liam Viking går sista året på lantbruk. Han har mekat igång en gammal tennkulemotor. Alla maskiner är roliga säger han och flera andra. "Efter 50 år i en lada var det nästan bara att starta den", säger han.
250 elever går på Öknaskolans gymnasium. Drygt hälften bor på internat. Kommunikatör Emma Söderberg berättade att många föräldrar frågar om utbildningen ger behörighet till högskola.
Nova och Jolin har åkt från Vagnhärad till EPA-träffen. Nova och hennes pappa har byggt hennes A-traktor av en BMW E90.
Stephanie och Liam var med och arrangerade EPA-träffen på Öknaskolan.
Naturbruk på Öknaskolan har fem inriktningar, trädgård, djurvård, hästhållning, lantbruk och naturturism.

Epa-muller under Öknaskolans öppet hus

Det rullade in en hel del A-traktorer till Öknaskolan i Tystberga när det var öppet hus i helgen. Utanför skolans nybyggda maskinhall samlades både de välputsade och de som var mer åt det sunkiga hållet. Skolan, eleverna själva och föreningen Ung kraft höll i arrangemanget. På skolan är motorintresset stort och här har eleverna möjlighet att meka med sina epa-traktorer i maskinhallens verkstad på fritiden.