Ett slag i ansiktet på funktionshindrade

Region Sörmland och Katrineholms kommun har tagit ett, för funktionshindrade, drastiskt beslut. Vi som har trehjuliga cyklar måste betala 2.500:- om vi vill behålla den, annars skall den återlämnas.
En fråga: vad gör den som inte har pengar att lösa ut sin, kanske, gamla cykel? Lämnar igen den, javisst, men hur tar man sig då ut? Som att köra matvaror, åka till kompisar och annat trevligt? Att konditionen stärks, självkänslan också, samt att det kan vara enda sättet att ta sig till något, det är inget man brytt sig om.
Att klara sig själv borde vara en mänsklig rättighet, inte att hela tiden tigga skjuts av andra för enkla saker. Under senaste åren, har allt fler kommuner och regioner, stramat åt för funktionshindrade.
Det verkar lite trendigt att ta från den allra svagaste gruppen det människor behöver. Och vi vet ju varför det är så också. Den gruppen protesterar minst. Som tur är finns tuffa föräldrar och handlingskraftiga medlemsorganisationer. Det är valår i år, nu kan också vi visa vårt missnöje. Jag tycker de partier, som, eventuellt, röstat nej till det ovan, skall träda fram. För vi väljare kan då sovra bort de andra som totalt okänsliga. Med alla prishöjningar i samhället i övrigt, kom kravet ovan som ett slag i ansiktet!