Mats Lindros med sonen Jonatan koncentrerar sig på plöjandet. Foto: Bengt Håkanson
Anna Andreasson och pappa Sven-Olof Andreasson delar traktorintresset.
Anna Andreassons BM20 med halvband årsmodell 1948 var det många som var intresserade av.
Kalle Alm och Jonas Karlsson ger traktorn, en BM10 årsmodell 1951, lite handpåläggning.
Jonas Karlsson har sällskap av barnbarnet Stina Karlsson.
12 hektar plöjde veterantraktorerna vid lilla Munkebo i Björkvik.

Veteraner

I helgen var det dags för veterantraktorentusiasterna att sätta plogen i åkern vid Lilla Munkebo i Björkvik. Ett 30-tal traktorer var på plats. Enligt Börje Andersson Revvik gjorde de ett bra jobb med hans åker. Föräldraföreningen i Björkvik bullade upp med 300 hamburgare och 200 korvar, vilket gick åt. Det var 20-årsjubileum för Hjelmarebygdens veterantraktorförenings arrangemang vid Lilla Munkebo.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Quiz: Ansvar för naturen

Det kan vara enkelt att känna ansvar för rördrom, fiskgjuse och berguv, som är kändisar bland de 361 sörmländska ansvarsarterna. Men det är inte lika lätt att gå igång på gul jätteknäppare, kalkdån och grålångöra. Företaget Calluna har på uppdrag av länsstyrelsen tagit fram hotade arter som finns Sörmland och…

Torrsättning i Oxelösund

Motorbåtsklubbens hamn i Oxelösund är populär. Här är det trångt bland båtarna och kön för båtplats växer sig lång. I fem veckor har ideellt arbetande entusiaster lyft upp båtar med kran och flyttat dem till vinterförvaring. John-Olov Carlsson och Pontus Kjellberg lyfter upp 26 båtar under helgen och ställer in…

Vingåkers storting – gräsrotsdemokrati

Det var öppet hus på slottet under Vingåkers storting. Politiker, tjänstemän, polis, räddningstjänst och byalag var på plats för att prata med besökare. Meningen är att folk ska få lufta sina åsikter och ideer samtidigt som känslan av samhörighet ska stärkas.

”Modernt och smart” – nu är nybygget klart

Regionstyrelsens ordförande Monica Johansson (S) höll tal när det nybyggda huset på Kullberska sjukhuset invigdes. Byggföretaget lämnade över en symbolisk nyckel till fastighetsförvaltare Emil Wiklund.

Satsar på att utveckla företag på landsbygden

I stället för att som ensam småföretagare på landsbygden försöka lösa alla problem själv. kommer Nyföretagarcentrum med ett projekt som ska utveckla småföretagare på landsbygden.