Läget lugnare vid storbrand på gård

En kraftig brand har rasat på en gård utanför Vingåker under lördagen. Tidigt på kvällen meddelar räddningstjänsten att läget är lugnare.

– Det har varit ganska dramatiskt. Men vi har nu skickat hem en station med sex personer från platsen, säger Mikael Kalered, inre befäl vid räddningstjänsten.
Vid 19-tiden arbetade omkring 20 personer från räddningstjänsten med släckningsarbetet. Insatsen bedöms pågå i flera timmar till.
Branden bröt ut i taket till en ladugård vid 15.30-tiden och spred sig sedan vidare till andra byggnader och till ett stort sädesfält.
Två helikoptrar från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har vattenbombat fältet. Dessutom ställde lantbrukare i trakten upp och hjälpte till i släckningsarbetet.
– Det har varit en helt fantastisk uppslutning.
Mikael Kalered säger att branden på fältet nu är släckt och att räddningstjänsten har fått bukt med branden i ladugårdarna.
– Det föreligger fortfarande en spridningsrisk till ett intilliggande magasin. Innan helikoptrarna från MSB lämnade vattenbombade de ladugårdarna för att försöka att få ner värmen, säger han.
Under branden kom många nyfikna till platsen och polisen hade flera enheter på plats för att hjälpa räddningstjänsten att komma fram med fordonen.
Inga människor eller djur har kommit till skada i branden. Det ska ha varit bland annat maskiner och spannmål i byggnaderna.