Caroline Jakobsson, Anna-Lena Schöllin, Siw Andersson och traktorförare Roger Andersson. Foto: Sofie Isaksson
Sammanlagt elva veterantraktorer på väg från Vingåker till Brevens bruk för en fika.
Lars-Göran Larsson, Per Sigurdsson och Per Lardenäs i Vingåker körde varsin traktor till Brevens.
Sven Carlsson från Rökärr Vingåker i sin BM teddy. Foto: Sofie Isaksson
Hasse Öhrn, Vingåker i sin BM 470 från 1965 som kallas Bison. Foto: Sofie Isaksson
Fikastund vid Saker och Ting kafé i Brevens bruk, sedan åkte de i kortege på Konstiga rundan runt sjön Botaren. Foto: Sofie Isaksson
Roland Karlsson, Stigtomta, körde Håkan Larssons Grålle 1948. Roland bygger bilar och lagar mc och mopeder. Foto: Sofie Isaksson
Bengt Geiron Foto: Sofie Isaksson
Håkan Larsson, Berga i sin T24 från 1954. Foto: Sofie Isaksson

Traktrorresa

I söndags var det äntligen dags att lufta veterantraktorerna. Östernärke- och Vingåkersborna i Hjelmarebygdens veterantraktorförening mötte upp varandra i Brevens Bruk för den första officiella utflykten sedan coronapandemin slog till.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Vingåkers storting – gräsrotsdemokrati

Det var öppet hus på slottet under Vingåkers storting. Politiker, tjänstemän, polis, räddningstjänst och byalag var på plats för att prata med besökare. Meningen är att folk ska få lufta sina åsikter och ideer samtidigt som känslan av samhörighet ska stärkas.

”Modernt och smart” – nu är nybygget klart

Regionstyrelsens ordförande Monica Johansson (S) höll tal när det nybyggda huset på Kullberska sjukhuset invigdes. Byggföretaget lämnade över en symbolisk nyckel till fastighetsförvaltare Emil Wiklund.

Satsar på att utveckla företag på landsbygden

I stället för att som ensam småföretagare på landsbygden försöka lösa alla problem själv. kommer Nyföretagarcentrum med ett projekt som ska utveckla småföretagare på landsbygden.

Äntligen är fritidsgården öppen

Fritidsgården på Koordinaten i Oxelösund slog igen, som så mycket annat, på grund av coronapandemin 2020. Nu öppnar de dörrarna igen med nya grepp på verksamheten.

Det finns alltid något att fira med Widén Poppe och Strand

Kvartetten Widén-Poppe-Strand har kört igång krogshowen "Med anledning att fira 365 dagar om året" i Vingåkers Folkets park.