Klubban har fallit – vem ska styra Sverige

Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna röstade under måndagen för att Sveriges statsminister Stefan Lövén ska avgå. Dessa fyra partier, gör det utan att ha en gemensam plan för hur de vill att Sverige ska styras. Det finns nu en risk för ett extra val. Detta sker när Sverige fortfarande har en pandemi och vi vet inte när den är över och hur den kommer påverka Sveriges ekonomi.
Varför?
Jo för att V inte accepterar ett motbud om att parterna på bostadsmarknaden ska förhandla om en ny hyresmodell, precis som de själva krävde. För att Sd, M och Kd vill fälla regeringen så fort de får möjlighet oavsett varför.Den politiska frågan V fäller regeringen på är fri hyressättning i nyproduktion som M och Kd är för. M och Kd är även för reformeringen av arbetsförmedlingen, stärkt äganderätt och förändrat strandskydd. Frågor som också faller om januariavtalet faller.Detta är för mig obegripligt.
Dessutom brukar M hävda att nuvarande samarbete inte har någon gemensam plan och därför aldrig skulle tolererats. Så då blir min fråga till M, vilken plan har ni för en framtida regering? Vad är er gemensamma plan i V, M, Sd och Kd?
Men varför är Januariavtalet så viktigt för mig?
Jo, för att det innehåller bra liberala reformer, men också för att jag inte vill att varken V eller Sd ska styra Sverige.Jag vill inte att de styr eftersom Sd:s politik står för att människor inte har samma värde, att HBTQI personer inte har samma plats i Sverige som alla andra och att Sd ofta sätter grupper emot grupper. V:s politik bygger på mer skatt på arbete och kapital. Både V och Sd tenderar dessutom att lova mycket till alla, vilket inte är en möjlig väg.
Visst finns det enskilda frågor där vi tycker lika men våra grundideologier skiljer oss åt i för mig väldigt viktiga principer.
Jag vill ha ett Sverige som ser positivt på människor och framtiden. Jag vill ha ett Sverige som är öppet och ser människors möjligheter och inte gruppers stora problem. Jag vill se reformer som gör det enklare att driva företag, bygga i hela landet och där alla människor har en plats i samhället.  Vad som nu väntar återstår att se. Jag hoppas att det kan bli en lösning utan att vi behöver gå till ett extraval. Men om vi tvingas till ett extraval, är jag redo att stå upp för medmänsklighet och företags möjligheter att fortsätta skapa framtidstro och arbete i Sverige.