Sprutans oväntade biverkningar

Det var lite synd att kungen och drottningen vaccinerades redan strax efter nyår. Annars hade hovet kanske haft anledning att hjälpa övriga Flensbor med det pågående vaccinationskaoset. Jag fick visserligen min spruta på exakt utsatt tid, tamejtusan på minuten. Har inte upplevt en lika effektiv process sen mattanterna langade ut pölsa åt oss i skolbespisningen. “In, här har du, ut, klart!”
Men för andra har det tydligen krånglat, så nu har regionen sagt upp avtalet med det privata vaccinationsföretaget. Jag är besviken. Första avklarad, andra bokad, klara papper och allt som på räls. Eller, det var ju det där med biverkningarna. De okända. Jag har inte brytt mig ett dugg om debatten, utan bara tänkt att “de vet nog åtminstone på ett ungefär vad de gör”, snabbt kalkylerat risker åt båda hållen, och “vi ska alla den vägen vandra.”
Journal: Första dagarna kändes ingenting, bortsett från en lätt smärta på vaccinationsstället. Efter tre – fyra dagar drabbades jag av “trötthet och en allmän sjukdomskänsla.” Susningar i öronen, typ som Dartanjang i Loranga och Masarin. Tog en Ipren och kvicknade till så att jag kunde bevista skolavslutningen. Därefter, åter kolsyra i kroppen, trötthet. Efter långvarigt motstånd googlade jag. Hittade en Facebookgrupp, ganska seriöst modererad, där folk satt och knackade ner sitt hälsotillstånd efter vaccinationen.
Uppenbarligen var det fler än jag som mått konstigt efter vaccinationen. Googlade mot bättre vetande vidare på symptomen. Tänkte på min kompis Filip. Han säger sig lida av “fillikondri”, ett slags falskt negerad hypokondri, som tar sig uttryck i att patienten visserligen är hypokondriker men samtidigt så medveten om tillståndet, att han eller hon slår ifrån sig alla diagnoser: “Äsch, cancer – det tror jag bara för att jag är hypokondriker!” Men fillikondrin slår sen obarmhärtigt till, eftersom fillikondrikern inte lyssnat till kroppens varningssignaler och därför dör i typ cancer i bukspottskörteln.
Kollade sökresultaten. Jaha, jag hade alltså fått akut myeloisk leukemi. Eller möjligen Graves sjukdom, hiv eller systemisk lupus erythematosus. Slutade googla. Kroppen intresserar mig ungefär lika mycket som bilen. Den ska fungera, bära mig dit jag vill. Resten struntar jag i. Att börja analysera vaccinationen vore som om jag skulle försöka sätta mig in i vilka metallegeringar som bör finnas i bilens tändstift. (Har den ens tändstift? Har aldrig kollat.)
Nu är ju det här mest en text som jag började skriva för att få agna med ett rejält klickbete i rubriken och kungahuset i ingressen. Kanske blir det min sista krönika. Om ni inte hör av mig igen, så utgå från att ordflödet har stoppats av en utebliven andra spruta. Eller någon okänd biverkning från något.