Göran Dahlström och Johan Söderberg utanför arbetsplatsen Gröna Kulle. Från och med 1 juli i år blir det Johan Söderbergs nya arbetsplats. Foto: Katrineholms kommun

Johan Söderberg blir Katrineholms nya kommunalråd

Johan Söderberg som idag är bildningsnämndens ordförande i Katrineholm kommer att axla kommunalrådsposten efter Göran Dahlström som avgår den sista juni.

Socialdemokraterna i Katrineholm har utsett Johan Söderberg till ny ordförande i kommunstyrelsen, och till gruppledare för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige i Katrineholm.

Formellt fattas beslutet på kommande fullmäktigemöte den 14 juni.

–  Det här är det finaste uppdraget man kan ha i Katrineholms kommun och det fyller mig med stolthet. Jag kommer att göra mitt allra bästa. Utbildning, arbetsmarknad och näringsliv kommer jag att fortsätta jobba med, säger Johan Söderberg i ett pressmeddelande.

Göran Dahlströms tror att Johan Söderberg kommer att passa bra på sin nya kommunalrådsstol.

– För att klara jobbet som kommunstyrelsens ordförande behövs mod, tålamod och en rejäl portion humor. Johan besitter alla de egenskaperna.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Vem är det som gräver om natten?

Vem gräver under sena kvällar och på nätter upp buskar och träd på kommunens mark? Det är frågan som Johan Rubin, gatuchef i Oxelösund, ställer sig just nu.

Polisanmälan – tråkigt när vi gett ungdomarna förtroendet

Den 1 juni fick de motorburna ungdomarna i Katrineholm en grusplan att vara på. Nu har kommunen lämnat in en polisanmälan om vandalisering.

Inte en enda ejder att räkna i skärgården

Ett rike i sten, knappt en buske växer på de låga skären. Hartsöarkipelagen - längst ut i den sörmländska skärgården. Förr känt för sin fågelrikedom – men när området inventerades nu i vår räknade ornitologerna fler havsörnar än ejdrar.

Samarbetet ”Vildsvinsnatta” blir dubbelt så lång i Sörmland

Stärkta av intresset för förra årets "Vildsvinsnatta" utökar Jägarförbundet i Sörmland årets natt till nätter. Under två nätter i juli ska jägarna jaga vildsvin vid lantbrukares åkermarker och skänka kött till äldreomsorgen.

Här möts båtfolk och husbilsentusiaster

Sommarsäsongen har börjat vid Hjälmare docka. Slussningen är igång för båtar som vill ta sig mellan Hjälmaren och Mälaren, här finns en nybyggd brygga och altan, och kaféet ska i sommar även bli restaurang.