Grattis Klass 8A Slottskolan i Vingåker och framförallt Jonathan Andersson, Ivar Wikström och Aaron Åberg som klarade regionfinalen med glans och nu är i final den 20 maj. Foto: Mats Lantz

Grattis Slottskolan i Vingåker – 8A vidare till final i Teknikåttan

Jonathan Andersson, Ivar Wikström och Aaron Åberg i klass 8A på Slottsskolan i Vingåker har kontroll på nerverna och går vidare till riksfinal i Teknikåttan.

Det är första gången Slottsskolan gick vidare till final i den rikstäckande frågetävlingen i naturvetenskap, matematik och teknik för elever i årskurs åtta.

– Jag hade inte väntat mig det, även om jag hoppades. Det är jätteroligt och ett lyft för både skolan och kommunen, säger deras NO-larare Mats Lantz stolt.

Fyra klasser går vidare till riksfinalen: Slottsskolan 8a, Vingåker, Vasaskolan 8a, Hedemora, Uppsala musikklasser 8c, Uppsala och Norreportsskolan 8b, Ystad.

I finalen, den 20 maj, kommer Vingåkereleverna att tävla på Örebro Universitet, som är det närmaste lärosätet. De kommer fortfarande att tävla digitalt men det kommer att krävas en del rekvisita för att klara uppgifterna.

Finalen går kl 13.00 och sänds direkt digitalt från Högskolan i Dalarna. Alla är välkomna att titta på finalen.