Här är Bengt Håkansons bild som han kom på andra plats med i SRB-föreningens (svensk rödbrokig boskap) fototävling. Foto: Bengt Håkanson
Fotografen själv gillar alla sorters kor, säger han. Foto: Marie Håkanson

Sörmlandsbygdens fotograf prisad för kobild

Sörmlandsbygdens fotograf Bengt Håkanson i Trosa har fått pris av SRB-föreningen för sin fina bild på de röda och vita korna.

Tävlingen arrangerades av SRB-föreningen, som fick in nästan 100 bilder på kor av den rödbrokiga rasen. Bengt Håkanson är glad och nöjd över sin andra plats.

– Jag gillar kor, alla sorters kor. Jag tycker om att fotografera dem och har gjort det flera år, säger han.

SRB-Föreningen har 23 lokala klubbar över hela landet.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Quiz: Ansvar för naturen

Det kan vara enkelt att känna ansvar för rördrom, fiskgjuse och berguv, som är kändisar bland de 361 sörmländska ansvarsarterna. Men det är inte lika lätt att gå igång på gul jätteknäppare, kalkdån och grålångöra. Företaget Calluna har på uppdrag av länsstyrelsen tagit fram hotade arter som finns Sörmland och…

Torrsättning i Oxelösund

Motorbåtsklubbens hamn i Oxelösund är populär. Här är det trångt bland båtarna och kön för båtplats växer sig lång. I fem veckor har ideellt arbetande entusiaster lyft upp båtar med kran och flyttat dem till vinterförvaring. John-Olov Carlsson och Pontus Kjellberg lyfter upp 26 båtar under helgen och ställer in…

Vingåkers storting – gräsrotsdemokrati

Det var öppet hus på slottet under Vingåkers storting. Politiker, tjänstemän, polis, räddningstjänst och byalag var på plats för att prata med besökare. Meningen är att folk ska få lufta sina åsikter och ideer samtidigt som känslan av samhörighet ska stärkas.

”Modernt och smart” – nu är nybygget klart

Regionstyrelsens ordförande Monica Johansson (S) höll tal när det nybyggda huset på Kullberska sjukhuset invigdes. Byggföretaget lämnade över en symbolisk nyckel till fastighetsförvaltare Emil Wiklund.

Satsar på att utveckla företag på landsbygden

I stället för att som ensam småföretagare på landsbygden försöka lösa alla problem själv. kommer Nyföretagarcentrum med ett projekt som ska utveckla småföretagare på landsbygden.