Här är Bengt Håkansons bild som han kom på andra plats med i SRB-föreningens (svensk rödbrokig boskap) fototävling. Foto: Bengt Håkanson
Fotografen själv gillar alla sorters kor, säger han. Foto: Marie Håkanson

Sörmlandsbygdens fotograf prisad för kobild

Sörmlandsbygdens fotograf Bengt Håkanson i Trosa har fått pris av SRB-föreningen för sin fina bild på de röda och vita korna.

Tävlingen arrangerades av SRB-föreningen, som fick in nästan 100 bilder på kor av den rödbrokiga rasen. Bengt Håkanson är glad och nöjd över sin andra plats.

– Jag gillar kor, alla sorters kor. Jag tycker om att fotografera dem och har gjort det flera år, säger han.

SRB-Föreningen har 23 lokala klubbar över hela landet.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Replokalerna är utrustade och väntar på spelsugna i Vingåker

Odla, cykla och laga mat - är några av sysselsättningarna som ökat under pandemin. Att spela i band verkar inte riktigt locka lika många, åtminstone inte i Vingåker.

Skogen förändras: Fler tall- än granplantor såldes förra året

Under förra året levererades för första gången, sedan undersökningen startade, fler tallplantor än granplantor. Det visar Skogsstyrelsens årliga statistik över plantorna.

Å-paddling

I år har de haft tre veckors uppehåll i paddlandet, när det var mycket snö, is och kallt, annars kör Benny Pettersson, Lassse Heintz och Mats Håkanson i Trosa tre gånger i veckan. Trosaån är populär att paddla i. Det är en fin kanotled från Åkers Styckebruk via sjön Sillen…

Hon känner din obalans och smärta i kroppen

Smärta och stelhet efter hemarbete och oro i pandemin? Då kan postural träning hjälpa. Marie Sjöberg är ensam i Sörmland om att använda terapiformen. – Jag tror att kroppen självläker bara den får rätt förutsättningar, säger hon.

Återvinningsbutik på Retuna anordnade cykelmekardag

Cykelburna besökare fick hjälp att olja cykelkedjor, se över bromsar och växlar, och göra andra småjusteringar när återbruksbutiken Rebuyke bjöd in till cykelmekardag i helgen.