Här är Bengt Håkansons bild som han kom på andra plats med i SRB-föreningens (svensk rödbrokig boskap) fototävling. Foto: Bengt Håkanson
Fotografen själv gillar alla sorters kor, säger han. Foto: Marie Håkanson

Sörmlandsbygdens fotograf prisad för kobild

Sörmlandsbygdens fotograf Bengt Håkanson i Trosa har fått pris av SRB-föreningen för sin fina bild på de röda och vita korna.

Tävlingen arrangerades av SRB-föreningen, som fick in nästan 100 bilder på kor av den rödbrokiga rasen. Bengt Håkanson är glad och nöjd över sin andra plats.

– Jag gillar kor, alla sorters kor. Jag tycker om att fotografera dem och har gjort det flera år, säger han.

SRB-Föreningen har 23 lokala klubbar över hela landet.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Följ med ut på strövtåg till länets alla läsvärda platser

Sörmlandsbygden har de senaste veckorna presenterat tips på utflykter och aktiviteter i närområdet med olika teman. Den här veckan är siktet inställt på böcker och läsning. Häng med på en skönlitterär hemester!

Teaterförening som firar 20 år

Föreställningar kring historiska teman är ett signum för teaterföreningen Sigurd. När de firar två decennier sker det med ännu en uppsättning med historiskt sagotema – Orms blå öga.

”Folk badar oavsett vattentemperatur”

Hjälmarens vatten bjuder in till svalkande dopp i det blå. På Hjälmargården och Läppe camping råder årets mest intensiva period. – Hittills har alla badvattenprover visat på utmärkt kvalitet i hela kommunen, säger Emily Klemedsson, miljöinspektör i Vingåkers kommun.

Så forskar du i husets historia

Vill du veta mer om huset du bor i? Leif Thegle från Julita hembygdsförening tipsar om sina bästa källor för den som önskar att väggarna kunde tala.

Intresset ökar och konstkollot på Bryggeriområdet vill växa

Konstkollot i Bryggeriområdet har näst intill blivit en institution efter 14 år. Nu finns planer på att utöka verksamheten, berättar Marja Fiander som är en av initiativtagarna.