Johan Bergvall från Oxelösund är nu dansare i en internationell agentur. Foto: Emanuel Fröberg
han lär också barn och unga i Oxelösund att dansa. Foto: Anna Mi Skoog

Johan från Oxelösund med i internationellt danskompani

Dansaren Johan Bergvall från Oxelösund lyckades bli en av tio nya medlemmar i det internationella danskompaniet Dancehallfunk Worldwide.

– Det är som för en fotbollsspelare att komma med i Real Madrid. Jag är den ende skandinaven, säger Johan Bergvall.

I flera veckor har han visat upp hur bra han är på att dansa dancehall framför sin webbkamera medan dansare i andra delar av världen gjort samma sak.

– Vid första träffen skulle man dansa en minut. Till en början var det svårt att slappna av, men jag märkte att de redan hade koll på mig och då var det lättare.

Han tog sig vidare från en audition hos dansagenturen och är nu en av ett 50-tal proffsdansare som kan bli aktuella i musikvideos, shower, turneer eller filmer.

– Det kan handlar om att dansa eller göra koreografi till en video. De har bland annat dansat i musikvideor till låtar som Nicki Minaj, Chris Brown, Lil Wayne och Will Smith har släppt, säger Bergvall.

Det är en internationell agentur så världen ligger öppen, eller den kommer att vara det när corona inte dominerar allas vardag längre.

– Det känns väldigt utvecklande och roligt att ha kollegor från hela världen, säger han.

Nu jobbar han bland annat med dansande barn och unga i Oxelösund. Han har haft ett dansprojekt på Breviksskolan under tre månader.

Hans ambition var att väcka dansintresse och det lyckades han med. Sedan dess har dansverksamheten utvecklats i kommunen.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Välkommet lagförslag – katten ska märkas och registreras

Katter ska registreras och märkas, det föreslår regeringen. Tanken är att det bland annat ska höja kattens status och minska problemen med hemlösa katter.

Ångslupen har gjort sitt för i år

Ångslupen Munter i Vrena är nu upptagen på land inför vintervilan, efter en förkortad säsong som trots allt varit över förväntan.

”Tur pappa slapp se skogen förstöras”

Det började med att Lars Grafsund på Orrkullen utanför Ålberga upptäckte 30 döda granar förra våren. Han avverkade snabbt och tog bort dem ur skogen. – Det hjälpte inte. Senare på sommaren var det betydligt fler angripna och döda granar, säger han och pekar ut över det hygge som är…

Ett nytt bostadsområde blir till

Försäljningen av kommunal tomtmark har tagit fart och på flera ställen runt om i Vingåkers kommun kommer vi snart se nya bostadsområden växa upp. Enligt kommunens hemsida rör det sig om totalt 109 tomter för boende. Med i försäljningstoppen finns Baggetorp.

Öljaren dammsugs nu i unikt miljöprojekt

Lågflödesmuddring är en liten bransch med få aktörer. Sedan den första kontrakterade entreprenören gick i konkurs har nu Järven Ecotech klivit in och fått igång arbetet.