Johan Bergvall från Oxelösund är nu dansare i en internationell agentur. Foto: Emanuel Fröberg
han lär också barn och unga i Oxelösund att dansa. Foto: Anna Mi Skoog

Johan från Oxelösund med i internationellt danskompani

Dansaren Johan Bergvall från Oxelösund lyckades bli en av tio nya medlemmar i det internationella danskompaniet Dancehallfunk Worldwide.

– Det är som för en fotbollsspelare att komma med i Real Madrid. Jag är den ende skandinaven, säger Johan Bergvall.

I flera veckor har han visat upp hur bra han är på att dansa dancehall framför sin webbkamera medan dansare i andra delar av världen gjort samma sak.

– Vid första träffen skulle man dansa en minut. Till en början var det svårt att slappna av, men jag märkte att de redan hade koll på mig och då var det lättare.

Han tog sig vidare från en audition hos dansagenturen och är nu en av ett 50-tal proffsdansare som kan bli aktuella i musikvideos, shower, turneer eller filmer.

– Det kan handlar om att dansa eller göra koreografi till en video. De har bland annat dansat i musikvideor till låtar som Nicki Minaj, Chris Brown, Lil Wayne och Will Smith har släppt, säger Bergvall.

Det är en internationell agentur så världen ligger öppen, eller den kommer att vara det när corona inte dominerar allas vardag längre.

– Det känns väldigt utvecklande och roligt att ha kollegor från hela världen, säger han.

Nu jobbar han bland annat med dansande barn och unga i Oxelösund. Han har haft ett dansprojekt på Breviksskolan under tre månader.

Hans ambition var att väcka dansintresse och det lyckades han med. Sedan dess har dansverksamheten utvecklats i kommunen.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Teaterförening som firar 20 år

Föreställningar kring historiska teman är ett signum för teaterföreningen Sigurd. När de firar två decennier sker det med ännu en uppsättning med historiskt sagotema – Orms blå öga.

Följ med ut på strövtåg till länets alla läsvärda platser

Sörmlandsbygden har de senaste veckorna presenterat tips på utflykter och aktiviteter i närområdet med olika teman. Den här veckan är siktet inställt på böcker och läsning. Häng med på en skönlitterär hemester!

”Folk badar oavsett vattentemperatur”

Hjälmarens vatten bjuder in till svalkande dopp i det blå. På Hjälmargården och Läppe camping råder årets mest intensiva period. – Hittills har alla badvattenprover visat på utmärkt kvalitet i hela kommunen, säger Emily Klemedsson, miljöinspektör i Vingåkers kommun.

Så forskar du i husets historia

Vill du veta mer om huset du bor i? Leif Thegle från Julita hembygdsförening tipsar om sina bästa källor för den som önskar att väggarna kunde tala.

Intresset ökar och konstkollot på Bryggeriområdet vill växa

Konstkollot i Bryggeriområdet har näst intill blivit en institution efter 14 år. Nu finns planer på att utöka verksamheten, berättar Marja Fiander som är en av initiativtagarna.