Johan Bergvall från Oxelösund är nu dansare i en internationell agentur. Foto: Emanuel Fröberg
han lär också barn och unga i Oxelösund att dansa. Foto: Anna Mi Skoog

Johan från Oxelösund med i internationellt danskompani

Dansaren Johan Bergvall från Oxelösund lyckades bli en av tio nya medlemmar i det internationella danskompaniet Dancehallfunk Worldwide.

– Det är som för en fotbollsspelare att komma med i Real Madrid. Jag är den ende skandinaven, säger Johan Bergvall.

I flera veckor har han visat upp hur bra han är på att dansa dancehall framför sin webbkamera medan dansare i andra delar av världen gjort samma sak.

– Vid första träffen skulle man dansa en minut. Till en början var det svårt att slappna av, men jag märkte att de redan hade koll på mig och då var det lättare.

Han tog sig vidare från en audition hos dansagenturen och är nu en av ett 50-tal proffsdansare som kan bli aktuella i musikvideos, shower, turneer eller filmer.

– Det kan handlar om att dansa eller göra koreografi till en video. De har bland annat dansat i musikvideor till låtar som Nicki Minaj, Chris Brown, Lil Wayne och Will Smith har släppt, säger Bergvall.

Det är en internationell agentur så världen ligger öppen, eller den kommer att vara det när corona inte dominerar allas vardag längre.

– Det känns väldigt utvecklande och roligt att ha kollegor från hela världen, säger han.

Nu jobbar han bland annat med dansande barn och unga i Oxelösund. Han har haft ett dansprojekt på Breviksskolan under tre månader.

Hans ambition var att väcka dansintresse och det lyckades han med. Sedan dess har dansverksamheten utvecklats i kommunen.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Replokalerna är utrustade och väntar på spelsugna i Vingåker

Odla, cykla och laga mat - är några av sysselsättningarna som ökat under pandemin. Att spela i band verkar inte riktigt locka lika många, åtminstone inte i Vingåker.

Skogen förändras: Fler tall- än granplantor såldes förra året

Under förra året levererades för första gången, sedan undersökningen startade, fler tallplantor än granplantor. Det visar Skogsstyrelsens årliga statistik över plantorna.

Å-paddling

I år har de haft tre veckors uppehåll i paddlandet, när det var mycket snö, is och kallt, annars kör Benny Pettersson, Lassse Heintz och Mats Håkanson i Trosa tre gånger i veckan. Trosaån är populär att paddla i. Det är en fin kanotled från Åkers Styckebruk via sjön Sillen…

Hon känner din obalans och smärta i kroppen

Smärta och stelhet efter hemarbete och oro i pandemin? Då kan postural träning hjälpa. Marie Sjöberg är ensam i Sörmland om att använda terapiformen. – Jag tror att kroppen självläker bara den får rätt förutsättningar, säger hon.

Återvinningsbutik på Retuna anordnade cykelmekardag

Cykelburna besökare fick hjälp att olja cykelkedjor, se över bromsar och växlar, och göra andra småjusteringar när återbruksbutiken Rebuyke bjöd in till cykelmekardag i helgen.