En hemmajobbares dagbok

06:30 går larmet. Jag trycker på snooze fem gånger innan jag bestämmer mig för att slänga fötterna över sängkanten.Sätter på morgon-TV precis till nyhetssändningen. Lyssnar samtidigt som jag scrollar igenom flödet i mobilen, sociala medier och några tidnings- och radioflöden.
Fortfarande klädd i morgonrock trycker jag igång datorn och loggar in. Kollar igenom mailkorgen.Gör en varsin kopp varm choklad till mig och dottern. Sätter mig framför tv:n och doppar mina två knäckebröd med ost i chokladen.
Hej då, säger dottern och går till skolan. Hej då, säger jag fortfarande i soffan och kollar på någon som tipsar om filmer eller om det är böcker medan jag svarar på ett mail via mobilen. Fyller diskmaskinen och sätter igång den samtidigt som vattenkokaren kokar upp vatten till första koppen te.Startar upp datorn som hunnit hamna i viloläge och börjar skriva på nåt som behöver skrivas. Inser helt plötsligt att dagens första möte börjar alldeles för snart och rusar in i badrummet för att borsta igenom hår och tänder. Slänger på mig en tröja och en kofta, trots att morgonrocken är av betydligt finare kvalitet och mönster så kan man ju bara inte sitta i en morgonrock på ett möte, eller skulle man kunna det? Gränserna har ju verkligen suddats ut detta år.

En och en halv timme senare är mötet slut och det är dags för dagens andra kopp te. Kollar igenom skafferiet och hittar några godisar från helgen.Diskmaskinen är klar och jag öppnar luckan så att den får ånga ur sig. Fyller tvättmaskinen och sätter i gång den. Flyttar med mig dator, kopp och godisarna till soffan där jag kan halvligga när jag ska läsa igenom de dokument jag behöver för att fortsätta mitt arbete.
Det har börjat strama i nacken de senaste veckorna. Jag vet att det inte är bra att halvligga i soffan och jobba. Men jag har en bra sjukgymnast som kommer att lösa problemet åt mig. Han kommer att säga att jag måste tänka på omväxling under dagarna. Ja, jag ska tänka på det kommer jag att säga.Apropå omväxling tänker jag och går bort till kylskåpet för att se om det finns något gott. Både häver mig upp på tå och böjer ordentligt på knäna utan att hitta något. När jag ska stänga dörren ser jag en tub med chokladsås för glass. Trycker ut en riklig klick av såsen på en matsked och avnjuter i ett nafs. Lunchen blir en snabb macka med ägg och kaviar innan det är dags för dagens nästa möte. Nu har huset fyllts av resten av familjen som också ska trängas om utrymmet. Jag hittar en tom plats i sovrummet. Slänger upp laptopen på sängen och sätter mig själv på golvet lutandes mot väggen. Mötet håller på längre än planerat och efter två timmar är svanskotan bedövad. Mjukar upp den genom att gå för att rosta en macka som jag smetar på ett riktigt lager marmelad på, och så ännu en kopp te.
Hör efter hur de andra i familjen ska göra dagen efter och bestämmer mig för att åka till kontoret i Flen, där väntar en kontorsstol och ett höj- och sänkbart skrivbord. Troligtvis finns det också en laddning med kakor i skafferiet, om inte hyresvärden ätit upp dem.