Fint med dekorationsbelysning

Detta innehåll är en annons.

Något som är fint att ha i din trädgård är dekorationsbelysning. Oftast så är det just runt jul man dekorerar ute med belysning, men det kan även vara fint under andra årstider med. Allt handlar ju om vad för typ av dekorationsbelysning man väljer! Dessutom finns det även dekorationsbelysning du kan ha inne.

Med hjälp av dekorationsbelysning kan du få det fint, både ute och inne, året om! När du ska välja belysning för dekoration, så är det bra att utgå från din personliga smak, inredningsstil för övrigt samt vad det är för tillfälle eller årstid. Sedan så klart även om den ska användas inomhus eller utomhus. Är det belysning för utomhusbruk, så är det viktigt att du ser till att de är märkta med CE samt IP44 eller högre.

Använda dekorationsbelysning ute

Ska du dekorera ute med belysning, så är det viktigt att du kopplar in dem rätt. De bör kopplas in i uttag med jordfelsbrytare. Ljusslingor och dekorationsbelysning för utomhusbruk ska alltid sättas i ett eluttag som är jordat. Sedan måste även belysningen i sig vara jordad eller dubbelisolerad.

Ett alternativ annars är att satsa på dekorationsbelysning som går på batteri, eller att använda dig av dekorationsbelysning som drivs med hjälp av solceller.

Du kan med fördel sätta en timer på din belysning ute, så att den tänds och släcks efter vissa tider. Så slipper du att själv tänka på att du måste tända eller släcka den.

Använda dekorationsbelysning inne

Det finns även dekorationsbelysning du kan ha inne, för att göra det extra mysigt. Det går ju då att satsa på ljusslingor med mera att sätta upp. Här behöver du inte tänka på att de ska vara tåliga mot kyla eller väta. Du kan även ha så kallad utomhusbelysning inne, men absolut inte tvärtom! Vanlig belysning och dekorationsbelysning som är för inomhusbruk, de kan du inte ha ute, eftersom de inte tål kyla och väta.