FOTO: KJELL LUNDSTRöM
Flens konstnären Gun-Britt Karlsson
FOTO: KJELL LUNDSTRöM
Sångerskan Mirasoa Makalebo

Sommarkafé vid Mellösa Hembygdsförening

Vi, jag och hustrun, parkerade bilen bredvid Hasse Andersson på Storgårn’s ena traktor och började gå vägen upp mot Domargården i Mellösaby och hembygdsförenings fjärde helg med sitt traditionella och välbesökta sommarkafé. Men, vad är det för musik som hörs, en kraftfull stämma kommer från kaféet, det är Edit Piafs, ”La vie en rose”. Men strax får allt sin förklaring. På den lilla scenen står en kvinna med en fantastisk röst som nu framför en gospel och därefter både jazz och soul. Kafégästerna är tydligt tagna av framförandet.

Men, vi var egentligen där för att köpa en korndocka och besöka konstnärerna som ställer ut vid kaféet, så med musiken i ryggen handlar vi en av Birgitta Anderssons fina korndockor och en av hennes limpor innan vi går vidare till keramikern Maria Almqvist och hennes vackra och fantasifulla alster. Och medan ännu en gospel strömmar över nejden tittar vi på Flenskonstnären Gun-Britt Karlssons underbara akvareller med motiv av skog, sjö och blommor och konstnären Torstens Höglunds fina oljemålningar.

Men vem är då sångerskan? I en paus får jag en pratstund med henne som heter Mirasoa Makalebo, född på Madagaskar men numera Hällforsnäsbo efter 23 år i Frankrike som professionell sångerska. Hon har också egen studio med tillverkning av smycken och doftljus. När vi lämnar sommarkaféet hör vi Mirasoas tolkning av ”When the saints go marching in”. Den 6 augusti står hon åter på scenen hos sommarkaféet i Mellösa.

 

Kjell Lundström