FOTO: RO
Våra två ordföringar i Hela Sverige ska leva Sörmland, Erik Granbeck och Regina Westas Stedt

Ett verksamhetsår med fokus på Landsbygdsriksdagen 2024

Det är årsmötestider, och även vi i Hela Sverige ska leva Sörmland har genomfört vårt årsmöte. Både Erik Granbeck (Strängnäs) och Regina Westas Stedt (Björkvik) omvaldes till ordföringar ytterligare ett år. Vår länsavdelning har precis som riksorganisationen och flera andra länsavdelningar två ordföringar, en kvinna och en man.

Till övriga ledamöter omvaldes Leif Lundborg Hållsta, Martina Hallström Kila, Lovisa Segersvärd Mölnbo, Rocco Gustafsson Eskilstuna, Berit Christoffersson Gamla Oxelösund, Ylva Wretås Torshälla, och nyval för Sofi Håkansson Hölö.

Verksamhetsåret 2023 har präglats av arbetet med Landsbygdsriksdagen 2024, som Riksorganisationen Hela Sverige ska leva denna gång arrangeras i Sörmland tillsammans med vår länsavdelning här. Den 24-26 maj går den av stapeln, och besökare från hela landet kommer till Sörmland och Nyköping för inspiration, kunskap och nätverkande om landsbygdsfrågor. Att få arrangera något så här stort tar så klart mycket av vårt fokus, men lite annat har vi ändå hunnit med.

Vi har under året turnerat runt och träffat Sörmlands kommuner och berättat om både vår verksamhet och om Landsbygdsriksdagen. Vi har tillsammans med Leader Södermanland och leader Sörmlandskusten samverkat i projektet Navet, där vi erbjudit bland annat utbildningar för länets entreprenörer i värdskap och samverkan. Vi har spelat in tio avsnitt till Sörmlandspodden utifrån de tio teman som genomsyrar inspirationsresorna på Landsbygdsriksdagen.

Vi har även ingått samverkan med Sörmlandsbygden, vilket vi ser som mycket värdefullt och hoppas på att kunna utveckla mer när arbetet med Landsbygdsriksdagen är avklarat.

Under 2024 ser vi fram mot att få samla eldsjälar, entreprenörer och intresserade under hösten. Vad kan vi dra för nyttor av att ha genomför Landsbygdsriksdagen, och hur kan vi fortsätta utveckla Sörmlands landsbygd tillsammans.

Vill du vara med och påverka vår verksamhet – bli kostnadsfri medlem: Hela Sverige