Foto: Lennart Angermund/Mostphotos

Polisen i Sörmland varnar för inbrott i företagsbilar

Tjuvar tar sig in på företagsområden och stjäl tankkort, serviceböcker och verktyg. Polisen varnar och uppmanar företagarna ställa bilarna hemma hos personalen.

Just nu har närområdet, dvs Katrineholm och omkringliggande kommuner problem med stölder i företagsbilar. Stölderna har skett på industriområden där flera bilar står parkerade bredvid eller nära varandra.

Tjuvar har i flera fall tagit sig in på området genom att klippa upp staket. I bilarna har instruktions/ serviceböcker och tankkort stulits. Vid tidigare tillfällen har även verktyg till stora värden stulits.

Tjuvarna är ofta vana vid vad de ska göra och är snabba, en inbrott är klart på några sekunder till någon minut. Det är mycket vanligt att de är flera personer som samarbetar vid brotten.

Att tänka på just nu:

Om möjligt låt personal ha sin servicebil parkerad hemma.

Ta ut Serviceböcker och värdeföremål ur bilen efter arbetsdagen och lämna handskfacket öppet så tjuvarna ser att inget finns att hämta.

Förvara inte verktyg i bilar om det går att undvika, är bilarna tomma lämna flak/skåp öppna så slipper ni skador.

Måste ni ha verktyg i bilar parkera dem helst inomhus och eller på sådana sätt att det är svårt att komma åt skåpens innehåll.

Om ni måste ha bilarna kvar titta över var bilar parkeras på området, placera dem om möjligt så exponerat som möjligt, dvs gärna mitt på gården väl belyst där det som tjuv är svårt att gömma sig, smyga fram och komma undan.

Sänder med flyer för anslag m.m