Foto: Lennart Angermund/Mostphotos

Polisen i Sörmland varnar för inbrott i företagsbilar

Tjuvar tar sig in på företagsområden och stjäl tankkort, serviceböcker och verktyg. Polisen varnar och uppmanar företagarna ställa bilarna hemma hos personalen.

Just nu har närområdet, dvs Katrineholm och omkringliggande kommuner problem med stölder i företagsbilar. Stölderna har skett på industriområden där flera bilar står parkerade bredvid eller nära varandra.

Tjuvar har i flera fall tagit sig in på området genom att klippa upp staket. I bilarna har instruktions/ serviceböcker och tankkort stulits. Vid tidigare tillfällen har även verktyg till stora värden stulits.

Tjuvarna är ofta vana vid vad de ska göra och är snabba, en inbrott är klart på några sekunder till någon minut. Det är mycket vanligt att de är flera personer som samarbetar vid brotten.

Att tänka på just nu:

Om möjligt låt personal ha sin servicebil parkerad hemma.

Ta ut Serviceböcker och värdeföremål ur bilen efter arbetsdagen och lämna handskfacket öppet så tjuvarna ser att inget finns att hämta.

Förvara inte verktyg i bilar om det går att undvika, är bilarna tomma lämna flak/skåp öppna så slipper ni skador.

Måste ni ha verktyg i bilar parkera dem helst inomhus och eller på sådana sätt att det är svårt att komma åt skåpens innehåll.

Om ni måste ha bilarna kvar titta över var bilar parkeras på området, placera dem om möjligt så exponerat som möjligt, dvs gärna mitt på gården väl belyst där det som tjuv är svårt att gömma sig, smyga fram och komma undan.

Sänder med flyer för anslag m.m 

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Kommunen köper loss Volvos fastighet i Flen

Flens kommun köper Volvo Manufacturings mark i centrala Flen för 74 miljoner kronor. Överenskommelsen innebär att Volvo blir kvar på orten.

Laxnebor vill inte ha mast vid elljusspåret

Mobilmastföretaget Net4Mobility har sökt bygglov för en 72 meter hög mast i Laxne. – Det är en vansinnig placering, säger Lennart Anglered i Laxne.

Igenvuxen sjö med sällsynta arter blir nytt naturreservat

Ett nytt naturreservat håller på att skapas i Blacksta söder om Flen. Det väntas bli klart i höst. Men redan inom några veckor ska spången över vattnet stå klar.

Sommar

"Du ska inte tro det blir sommar, ifall inte nån sätter fart på sommarn och gör lite somrigt, då kommer blommorna snart". Den satt verkligen hårt åt i år, men till slut kom värme, skolavslutningar, studentfirande, blommor, myggor, bad och semester. Det är underbart men kort. Passa på att njuta.

Glider genom Sörmland i en Cadillac Coupe de Ville

– En Cadillac Coupe de Ville – det var min drömbil, säger Stefan Thunström i Tystberga. För tre år sedan blev den drömmen verklighet. Nu rullar familjen Thunström genom det sörmländska landskapet i en riktig tjusig raggarbil.