Renovera rätt

Detta innehåll är en annons.

De flesta av oss har stått inför ett och samma ”måste”, nämligen att renovera sin bostad. En renovering kan se ut på olika sätt. En totalrenovering som inkluderar många delmoment kan egentligen inte jämföras med en mindre sådan. Kanske behöver bara renovera badrummet eller måla om? Som sagt ett sådant projekt kan se ut väldigt olika ut beroende på bostaden och behovet.

Om du känner att du har svårt att greppa ditt renoveringsprojekt kan du alltid försöka hitta några bra tips på nätet. Några sådana hittar du även i det här inlägget.

Börja med att planera din renovering. Gör en lista över vad som ska göras. När du har alla delmoment framför dig slipper du stressa och oroa dig när processen väl börjat.

Andra och viktiga steg är att välja en entreprenör som har erfarenhet av den typen av renoveringar. Ifall du ska göra en totalrenovering, bör du alltså söka på företag som utför just sådana projekt. Hur väljer du lättast? Gör en undersökning på nätet och kontakta gärna några företag för att få in flera offerter och synpunkter.

Med budgeten i fokus

Tänk på att kostnaden också spelar stor roll. Det finns flera sätt att lösa det problemet. Antingen kan du bestämma en budget innan du kontaktar olika byggfirmor eller sammanställa den efter att du fått in några offerter.

Huvudpoängen är att se vad renoveringen kan kosta och ifall du har råd med den. Om du har sparade pengar, kan du givetvis använda dem. Det går även att ta ett banklån som täcker kostnaden. Ifall du går den vägen är det viktigt att se ifall du har råd att betala tillbaka lånet. Gör gärna en egen beräkning för att inte hamna i en svår ekonomisk situation i efterhand.

Utnyttja ROT – avdraget

ROT – avdraget ger dig rätten att dra av 50 % av arbetskostnaden för din renovering. Summan gäller per år. Tänk på att ifall du har en partner kan beloppet bli 100 000 kronor. Glöm inte att ansöka om ROT – avdraget under renoveringens gång eller efter att du avslutat den.