Bra tips för dig som söker bostad att hyra

Detta innehåll är en annons.

Är det så att du vill hyra en bostad, men inte riktigt vet var du ska leta eller hur du ska gå till tillväga för att hitta en bra bostad? Då kan det vara skönt att få lite tips. Börja gärna med att kolla upp olika bostadssökarsajter. En bra sådan är BostadsPortal. Du kan även kolla på din kommuns hemsida för att se vad de har för hyresvärdar och bostadsförmedlingar. Se gärna till att ställa dig i kö där du kan.

Det finns ofta även en hel del privata fastighetsägare att hyra bostad av. Dessa har ibland egna hemsidor, eller så lägger de ut sina hyresrätter på ställen som Blocket, Facebook med mera.

För dig som behöver bostad omgående

Om det är ett måste att hyra något, typ nu, så kan det vara bra att inte vara allt för kräsen med var bostaden finns eller hur den är. Även om du helt bor nära jobbet eller skolan, så kan det vara lättare att hyra något som finns en bit bort. Det kan vara bra att hyra, så länge, tills du hittar exakt den bostad du vill ha.

Ett annat tips är att söka bostad tillsammans med en kompis. Det kan ge lite fler valmöjligheter eftersom ni då är två som delar på hyran. Ibland är det enklare att hitta en fyra än en etta.

Hitta en bra hyresrätt

Andra sätt att hitta en bostad eller lägenhet att hyra, det är att du helt enkelt annonserar ut själv att du vill hyra. Du kan sätta upp lappar i alla affärer samt lägga ut på sociala medier. Se även till att använda dig av ditt eget kontaktnät.

Om du väl hittar en bostad du vill hyra, se till att ha bra koll på alla de papper som din eventuella hyresvärd kan vilja se. De vill ofta se ditt personbevis, anställningsintyg, referenser, inkomst, bankutdrag med mera.

Ge inte upp

Även om det känns hopplöst att hitta en bra bostad att hyra, så ge inte upp. Ett bra tips är att du registrerar dig på BostadsPortal. För där samlas det en mängd olika uthyrare i en mängd olika städer. Där är det även enkelt att söka efter olika sorters bostäder som hyrs ut. De har även en smart funktion där du kan lägga upp en egen bostadsbevakning, så att du slipper att göra nya sökningar varje dag.