Akustikpaneler är klassisk svensk design när den är som bäst

Detta innehåll är en annons.

Den svenska inredningsstilen är känd för både sin funktionalitet och klassiska design. Det får gärna kombineras i en stilren design med inslag från den svenska skogen, vilket för tankarna till naturen och lugnet. Kan du lägga till vågliknande rörelser i din inredningsstil så har du även fått in vattnets element i din stil. Något som kombinerar allt detta är så kallade ribbväggar, även kända som akustikpaneler. Det är en inredningsstil som kombinerar snygg design med ofattbar funktionalitet. Vi berättar mer om akustikpaneler.

Akustikpaneler som inredningsstil

Från början utvecklades akustikpaneler för att dämpa ljudet i olika miljöer. Efterhand har en inredningsstil utvecklats där den estetiska upplevelsen är i fokus. Ribbornas exklusiva stil tillsammans med naturmaterialets varma ton skapar en upplevelse av elegans och arkitektur i samklang. Den bonus som en bättre ljudmiljö medför gör att akustikpaneler är ett populärt val både till hem och kontor.

Delar eller hela väggar

Många ser alternativ i att enbart använda en del av väggen som en ribbvägg medan andra inreder hela väggar, ja hela rum med akustikpaneler. Allt utgår egentligen från din inredningsstil och rummets akustik. I ett sovrum kan det exempelvis se både snyggt ut att ha en akustikpanel bakom sängen, likt en sänggavel. Andra installerar akustikpaneler till och med i taket, både för sin ljudabsorberande funktion men även för sin elegans.

Många nyanser

De flesta företag som erbjuder akustikpaneler kan skicka dig bitar av akustikpaneler så du i lugn och ro kan känna in färg och form i de miljöer du funderar på att installera akustikpaneler. Det går sedan fort att klä en vägg eller takutrymme med akustikpaneler. Du limmar eller skruvar fast panelerna. Du behöver sällan skarva panelerna utan egentligen enbart såga till exakt den yta du vill inreda. Skarvarna är nästintill omöjliga att se.

Mångfasetterad produkt

Akustikpaneler är inte enbart elegant rent inredningsmässigt. Funktionellt är de också att föredra ur brandsäkerhetssynpunkt samt hållbarhetsmässigt. Den ljudabsorberande effekten är självklar men visste du också att akustikpaneler dämpar eventuell brand och är underhållsfritt under mängder av år. Det är därför företag som erbjuder akustikpaneler kan erbjuda så långa garantierbjudanden.

Lugnet och elegansen

De som har installerat akustikpaneler upplever ett lugn och inre frid efter installationen. Den genuina känslan av natur tillsammans med att ljudnivån minskar gör att de flesta väljer efter installationen att spendera mer tid i just de rum som har akustikpaneler. Form, elegans och funktionalitet i en helhet. Kan det bli bättre?