Valladagen bjöd på underhållning och störtskur

Textstorlek:

För två år sedan ordnades för första gången Valladagen den första lördagen i juni. Då var det den kallaste 2 juni sedan 1928. Förra året slogs nästan värmerekord. I år visade Vallaväders prognos på regn klockan 13.00 den 7 juni.

I Medborgarhuset hade lokala hantverkare ställt ut sina alster. Skolfoton och gamla bilder från Valla fanns till beskådande. Många dröjde sig kvar och mindes klasskamrater och gamla händelser. Scouterna serverade kaffe i sin lokal och Stefansbröderna sopplunch i församlingsgården. Vid Lions stånd kunde man köpa lotter, spela på chokladhjul och meta. För yngre personer fanns möjlighet för ponnyridning.

Hembygdsföreningen ordnade en tipspromenad med fina vinster. Tyvärr var det inte så många som tog tillfället i akt. Lena och Bengt Hägg, nyinflyttade i Valla, kom med kort varsel och underhöll med sång, gitarr och nyckelharpa.

Ett antal personer gick runt på Allévägen, Storgatan och Magasinsgatan och fick intressant information samtidigt som de delgav sina minnen från olika platser. När vi kom tillbaka till Medborgarhuset var klockan cirka 13.10. Vad hände? Jo, det kom en störtskur. Anders Undin, Vallaväder, du slutar din 55-åriga gärning med flaggan i topp!

Ett lotteri med fina vinster skänkta av Vallabor ordnades och pengarna går till Valla IF.

Vi tackar alla som ställt upp med vinster, tid, engagemang och besök för att göra Valladagen till en trevlig dag med positiva minnen. Prata om dagen med era vänner så blir vi ännu fler nästa år.