Succé för Vrenadagen

Textstorlek:

Årets Vrenadag blev en verklig succé. Den här gången var det öppet hus i hela Vrena. Uppskattningsvis ett par tusen besökare gick runt i Vrena till de olika begivenheterna. Det började med kanonsalut och kortege genom Vrena under ledning av kommunala musikskolans blåsorkester. Vrena IF visade det nya gymet som öppnar inom kort, många skrev upp sig på intresseanmälningslistan. Ångslupen Munter körde kortturer, vad kan vara bättre än en ångbåtstur i strålande sol på en spegelblank sjö. Vrena friskola serverade scones och visade den fina skolan som i år ökar med 12 elever. Vrena station, som håller på att bli ett fint stationsmuseum var öppet. Folkets Hus hade olika aktiviteter.

Räddningstjänsten hade intressanta visningar av fordon och räddningsarbete. Duktiga barn från skolan hade, med hjälp av Nyköpings Hus spelmanslag lärt in sällskapsdanser som man visade upp. Vrena gospel och flera andra lokala artister sjöng och spelade från scenen ”Olles vagn”, som var uppställd vid kyrkan. Berga Bo på Lantgårds kalvar som gärna blev klappade och matade blev mångas favoriter. Hembygdsföreningen visade bygdeband. Många utställare som sålde hantverk, grönsaker, bröd och mycket mer. En hattävling som vanns av Ewa Frankler med sin sagolika sagohatt. Vrena har många duktiga utövare inom olika motorsporter, hela stationsplanen var fylld av bilar. Veterantraktorer och veteranbilar som blänkte i solen. Vrenas beridna bågskytte höll en fartfylld uppvisning.

Kyrkgruppen berättade om kyrkovalet. Bastun var öppen för den som ville titta, men det var nog ingen som var sugen på ett bastubad eftersom solen strålade hela dagen. Alla var mycket nöjda med det här upplägget där vi i lugn och ro kunde gå runt och se de olika visningarna samtidigt som vi njöt i solen och på vägen träffade många bekanta att prata en stund med. Både boende i Vrena och besökare utifrån uppskattade att få se verksamheter, som vi kanske vet finns, men inte fått chansen att ta närmare del av. Ett jättestort tack till alla, som på olika sätt bidrog till att det här blev en dag som Vrena sent (eller aldrig?) ska glömma. Och ett extra stort tack till den, vem det nu var, som fixade det fantastiska vädret.