SPF Malmabygden på utflykter

Mitt Sörmland - SPF Malmabygden på utflykt
Textstorlek:

Onsdagen den 14 augusti hade föreningen anordnat sin årliga sillunch vid Hyltinge hembygdsgård, Sparreholm. Vädret visade sig från en gynnsam sida med undantag för någon liten regnskur. Till sillunchen hade ett 70-tal medlemmar anslutit sig. Underhållningen stod Br. Almkvist Orkester för, som spelade härlig dansmusik, och många tog tillfället i akt att ta sig en svängom på dansgolvet. Efter kaffet följde information om föreningens kommande aktiviteter samt lotteridragning.

Som ersättning för det årliga blåbärssafarit, som tyvärr måste ställas in på grund av bärbrist, gjordes ett besök vid Björndammens kafé, vilket var mycket uppskattat. Mary Rudin berättade för en intresserad skara om bergshanteringen i området i gamla tider, då även Björndammens masugn var i drift.

Onsdagen den 21 augusti hade föreningens Folkhälsa anordnat en vandring på Sörmlandsleden till Ösjön i Dunker. Efter någon timmes vandring genom skog och mark kom vi fram till ett vindskydd med grillplats med fantastisk utsikt över Ösjön, där vi tog en paus och åt vår matsäck. Grillen var tänd så många utnyttjade tillfället att grilla korv. Ett fantastiskt väder bidrog också till att göra utflykten till en härlig upplevelse, innan vi så småningom vandrade tillbaka genom skogen.