SPF Kafjärden

Textstorlek:

Vid föreningens månadsmöte i Kungsvallen den 3 september var Alexander Scott dagens gäst. Temat var ”Livet på cykelsadeln”.
Först togs vi med till USA där Alexander och hans kamrat Patrik Blomstrand har cyklat från kust till kust, en resa på 8300 km. genom 12 delstater. Starten skedde i Washington, genom Virginia och Kentucky, över Appalacherna och vidare över den amerikanska kontinenten till Yellowstone nationalpark och ut mot Stillahavskusten till San Fransisco och Los Angeles. Under färden bodde ungdomarna i tält, i kyrkor, hos privatpersoner och på brandstationer, vilket visar på den stora gästfrihet som råder i landet. Resan tog två och en halv månad.
Nästa äventyr för Alexander var att under 3 år cykla jorden runt och samtidigt genom olika projekt göra insamling för Cancerfonden och Sea Shepheard. (Kämpar mot den grymma slakten av haj i jakten på hajfenor). Från Sverige gick cykelresan genom Europa till Italien och Spanien och vidare till Marocko, över Atlasbergen, genom Västsahara och Mauretanien till Senegal och huvudstaden Dakar. Där fick resan ett abrupt slut när han vaknade en natt av att fyra män tog sig in i tältet och tog all utrustning inklusive cykeln. Med hjälp från svenska konsulatet skickade pappa pengar till hemresa. Tanken var att skaffa ny utrustning och fortsätta resan men vid eftertanke tog motivationen slut och Alexander tog beslutet att avbryta projektet. Av planerade 8000 mil blev det 1700.
Efter kaffe och smörgås avslutades eftermiddagen och Alexander satte sig på cykelsadeln för färd hem till Malmköping.