Sparreholms båtklubb firar 40 år

Textstorlek:

Redan på 1950-talet fanns en båtklubb i Sparreholm och ett varv där båtbyggare ”Båt-Erik” var ett känt namn för alla båtentusiaster. När en ny båtklubb startades 1978 tog klubben över skötseln av hamnen från Flens kommun och ända sedan starten har Ola Haglund varit kassör.
-Allt var väldigt dåligt när vi tog över av kommunen och vi började rusta upp, säger Ola Haglund.

I år är det 40 år sedan klubben startades och båtfolk från hela Sörmland kommer för att hyra båtplats vid Båven. Hamnen har idag 149 platser och för några år sedan byggdes vissa platser om för att ge dem allra största båtarna bättre plats. I hamnen har också en modern tömningsanläggning för båtarnas toaletter installerats. Klubben vill hela tiden förbättra och utveckla sin verksamhet och under våren har bygget av ett nytt båtklubbshus startat. Klubbens ordförande Britt-Marie Roolf Pettersson, som varit ordförande i 24 år, tror det nya huset kommer bli betydligt mer funktionellt än det gamla och hoppas det är klart innan året är slut.
-Det blir ett hus med komplett kök, uterum och förråd, säger Britt-Marie Roolf Pettersson.

I slutet av juni firades klubbens 40-årsjubileum med stor fest för alla medlemmar i klubben.
-Vi hade aktiviteter för barnen med såna här bollar som man kryper in i och snurrar och sen var det fest och middag på kvällen med två musiker som underhöll, säger Ola Haglund.

Text&Bild Nina Lindh