Solig Sörmlandsresa

Mitt Sörmland - Bussresa i norra SörmlandBussresa i norra Sörmland.
Textstorlek:

Den soliga lördagen den 11 augusti åkte 47 medlemmar i Råby-Rönö hembygdsförening på bussresa i norra Sörmland. Bernt Fredriksson tog mikrofonen och talade om namnen på gårdar och torp som passerades mellan Råby och Runtuna.

Första stoppet gjordes i Björnlunda för bussfika, med goda muffins, därefter fortsatte vi till Skeppsta glashytta. Mycket intressant att få se glasstillverkningen. Vi såg också en konstutställning med verk av Siri-K Karlsson i bland annat vaxmålning.

Skottvångs gruva blev nästa anhalt där vi fick 1 timmas visning/skådespel av gruvfogden och Lova (Bengt och Kerstin Landin). Därefter intogs lunchen, en underbar rökt lax och dillstuvad potatis. Sedan for vi vidare till Mariefred där SM för gatumusikanter pågick. Det blev lite loppisfynd också.

Slutmålet var Mälsåkers slott på Selaön, där vi fick guidning. Väl tillbaka vid bussen smakade eftermiddagskaffet med både äppelkaka och bullar väldigt gott. På hemvägen såldes lotter med många vinster. Det blev en lång men mycket trevlig dag. Vi tackar Barbro och Bernt Fredriksson som fixat det hela.